Macron’dan ilk açıklama: Kürtler hedef oldu

Macron’dan ilk açıklama: Kürtler hedef oldu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yaptığı açıklamada 3 kişinin hayatını kaybettiğini, Ahmet Kaya Kürt Kültürü Merkezi'ne yönelik düzenlenen saldırıda Kürtlerin hedef olduğunu belirtti.

Macron saldırıya ilişkin Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Macron açıklamada “Fransa Kürtleri, Paris'in kalbinde hain bir saldırının hedefi oldu” ifadelerine yer verdi.

“Kalbimiz hayatını kaybeden, yaralanan ve yaralananların aileleri ile” diyen Macron yaptığı açıklamada ayrıca Fransa Emniyeti’ne de “soğukkanlılıklarından” dolayı teşekkür etti.

 

Paris'te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne saldırı

Saldırıda ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Paris Emniyeti'nden yapılan açıklamada, saldırının gerçekleştiği yerde bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Saldırının ne amaçla yapıldığına ilişkin henüz resmi bir açıklama olmadı. Savcılık saldırıya ilişkin soruşturma açıldığını duyurdu.

Fransız basınında, saldırganın, Fransa'nın resmi demir yolu şirketi SNCF'ten emekli 69 yaşındaki bir Fransız vatandaşı olduğu belirtildi.

Haberlerde, saldırganın daha önce de 2 kez cinayete teşebbüs ettiğinin polis kayıtlarına geçtiği, ayrıca 12 Kasım 2021'de elinde kılıçla Paris'te bir göçmen merkezine saldırdığı ve 2 kişiyi yaraladığı bilgisine yer verildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.