Maçoğlu: Zaman siyaset tartışma zamanı değil, bir arada olma zamanı

Depremin yıktığı kentlerden Adıyaman'da bulunan Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Koordinasyonsuzluk söz konusu evet, yönetememezlik söz konusu evet ama halk kendini yönetiyor artık. Dayanışmanın parçası oluyor. Bu çok değerli bir şey” dedi.

Depremin yaşandığı birinci günden itibaren Maraş’ın Pazarcık bölgesine geldiğini belirten Maçoğlu, “Maraş Merkez Sosyal Hizmetler Federasyonu Kooperatifimizle beraber Hatay, Elbistan ve Adıyaman bölgesinde arkadaşlarımız var. Gücümüz oranında müdahale etmeye çalışıyoruz. Toplumla beraber olmaya çalışıyoruz. Enkaz kaldırıyoruz, yemek yapıyoruz. Temizlik yapıyoruz. Bütün alanda herkes gibi biz de bir parçası olalım istiyoruz” dedi.

“Koordinasyonsuzluk var evet ama halk kendini yönetiyor artık”

Adıyaman'da, Yüksekova Haber Portalı’ndan Ömer Oğuz’a açıklamalarda bulunan Maçoğlu, 81 ilden hiç ayrımsız, “bana ne” demeden herkesin yardıma koşarak bir dayanışma ağı kurduğunu söyledi. Bu durumun çok değerli olduğunu ifade eden Maçoğlu, “Ben bunun için bu ülke halkına gerçekten teşekkür ederim. Gittiğiniz her yerde bu manzara var. Koordinasyonsuzluk söz konusu evet, yönetememezlik söz konusu evet ama halk kendini yönetiyor artık. Dayanışmanın bir parçası oluyorlar. Bu çok değerli bir şey. Bunu niye söylüyorum? Kapitalist sistem bu kadar insanı ayrıştırma, bireyselleştirme çabalarına rağmen toplum birlikte çalışıyor. Zaman öyle siyaset tartışma zamanı değil. Mahkûm edeceğimiz, reddedeceğimiz, eleştireceğimiz gün gelecek ama esas mesele birlik olma zamanı, bir arada olma zamanı. Meseleye böyle bakmamız lazım” ifadelerini kullandı.

“Hepimizin içinde bir şey koptu bu süreçte"

Her tarafta büyük yıkımlar olduğunu, her alanda insanların kaygıları olduğunu belirten Maçoğlu, “Ya insanlar sevdiklerini kaybetmiş, anılarını kaybetmiş, dostlarını kaybetmiş, yaşadığı coğrafyayı, her gün selam verdiği insanları kaybetmiş ama aynı zamanda evini kaybetmiş. Evin içindeki yaşamı kaybetmiş ve soğukta duruyor. Onun için ne diyebilirim ki hepimizin içinde bir şey koptu bu süreçte. Biz bunu tamir etmeye çalışıyoruz. Bunun bir parçası olmaya çalışıyoruz. Bugün 7’nci gün oluyor. Pazartesi saat üç buçuk dörtten sonra Pazarcık’a geçtim. Pazarcık'ta sizin burada yaptığınızı yapmaya çalıştım. Biraz toparladık, biraz düzene bindirdik. Bir de diğer illerdeki dostlarımıza gitmek istedik. Buradaki arkadaşlarımızın çalışmalarını görmek istedik. Herkes bir çaba harcıyor. Burada koordinasyon var. Oradaki arkadaşlarımız var, belediye başkanı arkadaşlarımız var. Onlar üzerinden gücümüz oranında destek olmaya çalışıyoruz. Bugün buralarda olacağız yarın Elbistan'ın Nurhak bölgesine gitmeye çalışacağız. Sonra Hatay bölgesine geçeceğiz. Sonra Malatya bölgesine geçeceğiz. Ondan sonra da bir 10-15 gün buralarda olacağız” şeklinde konuştu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.