Macit Piruzbeyoğlu Çukurca'da uğurlandı

Macit Piruzbeyoğlu Çukurca'da uğurlandı

Hakkari eski Milletvekillerinden Macit Pirozbeyoğlu, memleketi Hakkari'nin Çukurca ilçesinde binlerce kişinin katılımıyla toprağa verildi.

YÜKSEKOVA HABER

ÇUKURCA - Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 21. Dönem Hakkâri Milletvekili Macit Piruzbeyoğlu'nun cenazesi, Hakkari'nin Çukurca İlçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

haberinfotolari.gif

Önceki gün TBMM'de düzenlenen törenin ardından Piruzbeyoğlu'nun cenazesi Ankara'dan uçakla Van'a, oradan da kara yolu ile büyük bir konvoy eşliğinde memleketi Çukurca'ya getirildi.

Pirozbeyoğlu için Emir Şaban Camii'nde düzenlen törene BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, AKP Hakkari Milletvekili Rüstem Zeydan, Hakkari Valisi Muammer Türker, Barış ve Demokrasi Partisi İl ve İlçe yöneticileri, Hakkari Barosuna bağlı avukatlar, Askeri rütbeliler, bölgedeki aşiretlerin ileri gelenleri, Irak'ın Kürdistan bölgesinden ve çevre illerden çok sayıda kişi katıldı.

haberinvideo.gif

Emir Şaban Camii'nde düzenlenen törenin ardından Pirozbeyoğlu'nun cenazesi omuzlarda taşınarak Cumhuriyet Mahallesi Mezarlığı'na götürülürken cenze töreni nedeniyle ilçede kepenkler kapatıldı.

Piruzbeyoğlu binlercde kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
32 Yorum