Lübnan ordusu IŞİD'le müzakereye hazırlanıyor

Lübnan ordusu IŞİD'le müzakereye hazırlanıyor

Lübnan ordusu, IŞİD'in elinde esir olan askerlerinin akıbetini müzakere etmek için örgütle ateşkes yaptı. IŞİD, Deyr Zor'a çekiliyor.

Lübnan ordusu ve IŞİD arasında ateşkes ilan edildi.

Lübnan Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, çatışmaların kesilmesiyle IŞİD tarafından kaçırılıp esir alınmış olan askerlerin akıbeti de konuşulacak.

Müzakereler, Lübnan İç güvenlik Teşkilatı’nın arabuluculuğunda başladı. Görüşmelerin bitişi için herhangi bir son tarih belirlenmedi.

2014 yılında bir sınır kasabası olan Arsal’da 30 asker rehin alınmıştı. IŞİD, dört askeri infaz etti, diğer askerlerin akıbeti ise hâlâ bilinmiyor.

Lübnan ordusu ve Şii Hizbullah milisleri, IŞİD’ karşı kazanımlar elde ettiklerini, onları sınır hattının çorak tepelerine doğru sürdüklerini söylüyor. Hizbullah’a ait olan El Manar televizyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Suriye’nin Batı sınırında bulunan Kalamun bölgesinde Hizbullah ve Suriye ordusu ateşkes ilan etti.

IŞİD ise sınır bölgesinden Deyr El Zor bölgesine çekilmek için Hizbullah ve Suriye ordusundan izin istedi.

Hizbullah ise öldürülmüş olan askerlerin oraya gömülüp gömülmediğini anlamak için Kalamun bölgesine girdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.