Liverpool, Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu

Liverpool, Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu

Şampiyonlar Ligi finalinde Liverpool, Muhammed Salah'ın 2'nci dakikada attığı golle öne geçti. 58'inci dakikada oyuna giren Divock Origi, 88'inci dakikada Liverpool'un 2'nci golünü attı.

Şampiyonlar Ligi final maçında, İngiliz takımları Tottenham Hotspur ile Liverpool karşıya geldi.

İspanya’nın başkenti Madrid’deki Wanda Metropolitano Stadı’nda oynanan maça Tottenham; Lloris, Trippier, Vertonghen, Alderweireld, Rose, Winks, Sissoko, Eriksen, Dele Alli, Son ve Kane 11’iyle çıktı. Liverpool’un ilk 11’inde ise Alisson, Arnold, Van Dijk, Matip, Robertson, Fabinho, Henderson, Wijnaldum, Salah, Mane ve Firmino yer aldı.

Maçta ilk gol Liverpool’dan geldi. Sissoko’nun ceza sahasında topa elle müdahalesinin ardından hakem penaltı kararı verdi. 2’nci dakikada penaltı vuruşunu kullanan Muhammed Salah, topu ağlara gönderdi.

Maçın 18’inci dakikasında, bir taraftar sahaya girince hakem, oyunu durdurdu. Güvenlik görevlerinin taraftarı sahadan çıkarmasının ardından maç devam etti.

38’inci dakikada gelişen Liverpool atağında Andrew Robertson’ın ceza saha sahasından yaptığı vuruşu kaleci Hugo Lloris, parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

45+1’inci dakikada Tottenhamlı Eriksen’in ceza sahası dışından çektiği şutta, top üstten dışarı gitti.

İkinci yarı Tottenhamlı futbolcuların santra vuruşu ile başladı.

Maçtaki ilk oyuncu değişikliğini Liverpool yaptı. 58’inci dakikada Roberto Firmino yerini Divock Origi’ye bıraktı. 62’nci dakikada da Georginio Wijnaldum’un yerine James Milner oyuna dahil oldu.

Tottenham’da ise 66’ncı dakikada Harry Winks’in yerine Lucas Moura, 74’üncü dakikada Moussa Sissoko’nun yerine Eric Dier ve 82’nci dakikada Dele Alli’nin yerine Fernando Llorente oyuna girdi

Liverpool 88’nci dakikada Origi’nin golüyle skoru 2-0’a getirdi. Liverpool’un kullandığı köşe vuruşunda savunmada Jan Vertonghen’in uzaklaştırmak istediği top, Joel Matip’in önünde kaldı. Matip’in pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Origi, topu ağlara gönderdi.

5 dakikalık kayıp zamanda da başka gol olmayınca Liverpool Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu.

MAÇ ÖNCESİ NOTLAR

Tottenham ve Liverpool, Avrupa kupalarında üçüncü kez karşılaştı. 1972-73 sezonundaki UEFA Kupası yarı finali ilk maçını 1-0 Liverpool, rövanşını ise 2-1 Tottenham kazandı. Tarafların 2’şer defa fileleri havalandırdığı eşleşmenin galibi, deplasmanda gol atmanın avantajıyla Liverpool oldu.

Tottenham, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi finaline mücadele etti. Liverpool ise 2005’ten bu yana ilk, toplamda 6’ncı defa kupanın sahibi olmak için sahaya çıktı.

Tottenham ile Liverpool arasında daha önce 170 resmi maç oynandı. Bu maçların 79’unu Liverpool, 48’ini Tottenham kazandı. 43 karşılaşma ise berabere bitti. Son yıllarda Tottenham’a karşı büyük üstünlük kuran Liverpool, aralarındaki son 14 müsabakanın 9’unu kazandı ve sadece 1’ini kaybetti.

Kulüplerin bu sezon İngiltere Premier Lig’de yaptığı 2 maç da Liverpool’un galibiyetiyle sonuçlandı. Liverpool, hem 15 Eylül 2018’de deplasmanda hem de 31 Mart’ta sahasında oynadığı lig maçlarını 2-1 kazandı.

İki takım, daha önce yalnızca bir turnuva finalinde karşılaştı. 1982 İngiltere Lig Kupası finalinde Tottenham’ı uzatma sonunda 3-1 yenen Liverpool, şampiyonluğa ulaştı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.