LAÜ'de Lice protestosu

LAÜ'de Lice protestosu

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Öğrenci İnisiyatifi, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yaşanan olaylardan dolayı hayatını kaybedenler için, dün yürüyüş düzenledi

MUSTAFA ÖZYAĞCI- KIBRIS

LEFKE - Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Öğrenci İnisiyatifi, önceki gün Diyarbakır’ın Lice ilçesinde devletin ‘Karekol’ yapımına karşı yürüyüş düzenleyen ve eylemciler ile güvenlik güçleri arasında çıkan olaylarda hayatını kaybedenler için dün yürüyüş yaptı.

LAÜ Öğrenci İşleri önünde dün saat 17.00’de yapılan eylemde, olaylarda hayatını kaybeden Ramazan Baran ve Baki Akdemir için yürüyüş düzenleyip basın açıklaması yapan öğrenciler, ölenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Öğrenciler, basın açıklamasının ardından sonra 5 dakikalık sessiz oturma eylemi yaptılar.


Oturma eyleminden sonra öğrenciler ellerindeki “Diren Lice LAÜ Seninle”, “Barış Kalekolla Sağlanmaz”, “Lice’de Katliam Var”, “Zulmün Olduğu Yerde Tarafsızlık Namussuzluktur”, “Yaşasın Halkları Kardeşliği”, “Hemen Barış Sağlansın” pankartlarla yürüyüş yapıp, sloganlar attı.

Yürüyüşün ardından öğrenciler, toplu bir halde uzun bir süre alkış tuttuktan sonra dağıldılar.

lau.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.