
Kuzey Kore'den yine balistik füze denemesi
ABD'li ve Güney Koreli yetililer, Kuzey Kore'nin denize yeni balistik füzeler fırlattığını söyledi.
Kuzey Kore'nin doğu sahilinden fırlatılan ilk füzenin yaklaşık 800 kilometrelik uçuştan sonra denize düştüğü açıklandı. Kuzey Kore ise henüz füze denemesiyle ilgili bir açıklama yapmış değil.
ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü, ilk füze denemesinden kısa bir süre sonra ikinci füzenin fırlatıldığını ifade etti.
Sözcü Michelle Baldanza, "Kuzey Kore'yi bölgede tansyonu daha da yükseltecek eylemlerden kaçınmaya çağırıyoruz" dedi.
Ancak Güney Kore haber ajansı Yonhap, ikinci füzenin havada parçalandığını ifade etti.
Fırlatılan füzelerin orta menzilli Nodong balistik füzeleri olduğu ve araçların üzerine yerleştirilen füze rampalarından fırlatıldıkları tahmin ediliyor.
Azami menzili 1000 ila 1300 kilometre olan Nodong füzeleri, Güney Kore'ye ya da Japonya'nın bir bölümüne ulaşabilecek kapasitede.
HABERE YORUM KAT