Kurumsal SEO Danışmanlığı ile Web Sitenizi Öne Çıkarın

Kurumsal SEO Danışmanlığı ile Web Sitenizi Öne Çıkarın

İşletmenizin dijital varlığını güçlendirmek için öncelikle web sitesine sahip olmanız gerekiyor. Web sitenizin daha görünür olması ve daha fazla trafik çekebilmesi için SEO çalışmaları yürütmeniz gerekiyor.

İşletme web sitenizi arama motorlarında ön plana çıkarabilmek için kurumsal SEO çalışmaları yürütebilirsiniz. Web sitenizde daha yüksek performans istiyorsanız kurumsal olarak optimizasyon desteği alabilirsiniz.

İşletmeler rakiplerini geride bırakmak ve daha fazla müşteri çekebilmek için kurumsal SEO danışmanlığı hizmeti alırlar.

Kurumsal web siteniz için alabileceğiniz kurumsal SEO hizmetinin ne olduğunu ve nelere odaklanması gerektiğini detaylı olarak ele alalım.

Web sitenizde alabileceğiniz kurumsal arama motoru optimizasyonu danışmanlığı desteğine bakalım.

Kurumsal SEO Nedir?

Kurumsal SEO danışmanlığı, bir işletmeye ait web sitesinin Google, Yandex ve Bing gibi arama motorlarında görünürlüğünü yükseltmek adına teknik, site içi ve site dışı yaptığı analiz ve optimizasyon çalışmaları bütünüdür.

Kurumsal SEO ile işletmeye ait web siteleri, blog sayfaları, ürün sayfaları ve tüm çevrimiçi varlıklar aram motorlarında daha yüksek performans gösterir. Bu çalışmalar diğer SEO çalışmaların yanında müşteri odaklı bir yaklaşım belirliyor.

Kurumsal SEO uzmanları işletmenizin hedef kitlesine ait arama terimlerini anlar, anahtar kelime araştırması yapar. İçeriklerinizi optimize eder, teknik SEO düzenlemeleri gerçekleştirir, link inşası çalışmaları yapar ve analiz ile raporlama süreçlerini yürütür.

Kurumsal SEO çalışmalarında temel amaç işletmeniz ait web sitesinin arama motorlarında daha yüksek sıralama elde etmesini sağlamak, organik trafik çekmek ve daha fazla müşteri kazanmak şeklinde dijital varlığı güçlendirmek olur.

 Dijital pazarlama faaliyeti yürüten işletmeler mutlaka kurumsal SEO danışmanlığı hizmeti alırlar. Arama motoru sonuç sayfalarında işletmenizin zirveye çıkması için mutlaka anahtar kelime odaklı kurumsal SEO çalışmaları yürütmelisiniz.

Kurumsal SEO Danışmanlığının Avantajları

SEO çalışmaları işletmeler için çok önemli bir faaliyet alanıdır.  İşletmeler arama motoru performansını arttırmak için kurumsal SEO çalışmaları yürütür. Bunun için Dopinger SEO danışmanlığı hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Kurumsal SEO danışmanlığı avantajları şu şekildedir;

  • Rakip işletmelerin web siteleri analiz edilir ve SEO çalışmalarında rakiplerinizi geride bırakacağınız stratejiler geliştirilir.
  • Yeni işletmeler için marka değeri kurumsal SEO ile kısa sürede artar.
  • Kullanıcı deneyimini en iyi seviyeye getirecek kullanıcı dostu bir web sitesine sahip olabilirsiniz.
  • Kurumsal SEO çalışmaları arama motorlarında rakiplerinizin her daim bir adım önünde omanızı sağlar.
  • Kurumsal SEO danışmanlığı ile daha fazla potansiyel müşteriye ulaşabilir ve daha fazla müşteri kazanabilirsiniz.
  • Kurumsal SEO başarısı ile dijital reklam maliyetleriniz düşer ve organik olarak daha fazla ziyaretçi çekebilirsiniz.
  • Kurumsal SEO ile direkt olarak işletmenizin müşterisi olabilecek bir hedef kitleye ulaşabilirsiniz. Üstelik hedef kitlenize ulaşma süresi de kısalır.
  • Rekabetçi ve yüksek aranma hacmi olan anahtar kelimelerde ilk sayfada yer alacağınız stratejilere sahip olabilirsiniz.
  • Markanıza özel danışmanlık ve özel stratejiler sunan bir uzman SEO ekibiyle çalışabilirsiniz.
  • Kurumsal SEO danışmanlığı hizmeti ile aylık şeffaf raporlama alabilirsiniz.
  • Google ve diğer arama motorlarına ait gelen algoritma güncellemelerine web siteniz kısa sürede uyum sağlayabilir.
  • Web siteniz için sürekli güncel anahtar kelime araştırması ve optimizasyonu yapılır.
  • Web siteniz düzenli olarak denetlenir ve dönüşüm analizi düzenli raporlanır.
  • Web siteniz için profesyonel içerik yazarlığı yürütebilirsiniz.
  • Web sitenizin denetimi sonucu düzenleme ve güncellemeler hakkında detaylı raporlar alabilirsiniz.
  • Güçlü, doğal ve kaliteli backlinkler kazanabilir. Ayrıca iyi çalışmayan backlinkleri saptayabilirsiniz.

Anahtar Kelime Stratejileri ve Arama Trendleri

Web sitenizi ön plana çıkaracak önemli kurumsal SEO danışmanlığı çalışmaları arasında anahtar kelime stratejileri ve arama trendleri takibi geliyor.

Kurumsal SEO çalışmalarından anahtar kelimeler belirlenmeden evvel sektörünüzde en çok arama yapılan anahtar kelime grupları belirlenmelidir. Arama trafiği yüksek olan anahtar kelimeler belirlenir. Bu kelime gruplarında site içeriğiniz ve web sitenizle uyumlu olan kelimeler kullanılır. Arama trafiği yüksek olan kelimeleri seçmeniz yeterli bir strateji değildir. Hedef kitlenize ve işletmenize uyan anahtar kelimeleri seçerek kurumsal SEO çalışmalarınızın başarısı arttırılmalıdır.

Dopinger SEO danışmanlığı sürecinde hedef kitlenizin kullandığı anahtar kelime terimlerini belirlemek adına anahtar kelime araştırması gerçekleştirilir. Bu sayede web siteniz için anahtar kelimeler belirlenir, anahtar kelime stratejiniz oluşturulur ve arama motoru sıralamanızı arttıracak çalışmalar planlanır.

Arama trendleri, sektörünüzde internet kullanıcılarının arama motorlarında en çok aradığı kelime gruplarıdır. Anahtar kelime araştırması sürecinde kurumsal SEO danışmanlığı hizmeti kapsamında arama trendlerine odaklanmak mümkündür. Google Trendler ve diğer araçlar ile sektörünüzün trend arama terimleri bulunur ve anahtar kelime araştırması stratejinize entegre edilir.

Teknik SEO İyileştirmeleri

İşletme web sitenizin arama motorlarında sorunsuz performans göstermesi için teknik açıdan kusursuz olması gerekiyor. Bu nedenle web tasarım sürecinden SEO çalışmaları sürecine kadar teknik SEO hataları bulunmalı ve iyileştirmeler planlanmalıdır.

Kurumsal SEO danışmanlığı süreci teknik SEO hatalarını tespit etme ve iyileştirme ile başlar.  Web sitenizin teknik altyapısı analiz edilir, kodlama yapısına bakılır. Aynı zamanda web sitesi hızı da dikkate alınarak site hızı iyileştirmeleri yapılır.

Teknik SEO iyileştirmeleri sayesinde arama motoru botlarının web sitenizi daha iyi anlaması ve daha yüksek sıralama vermesini sağlamak mümkündür.

Kurumsal SEO’da teknik SEO çalışmaları şu şekildedir;

  • Mobil uyumluluk, site güvenliği, HTTPS güvenlik protokolleri, hemen çıkma oranı gibi önemli web verileri analiz edilerek sayfa deneyimi güçlendirilir.
  • Web sitenizde bulunan tarama hataları belirlenir. 301 yönlendirmeleri ile teknik hatalı sayfalar düzeltilir.
  • Web sitenizin site içi ve site dışı link yapısı analiz edilir. Bozuk dahili ve giden bağlantılar düzeltilir.
  • Yinelenen içerikler ve zayıf içerikler belirlenir.  Yinelenen içerik problemlerini ortadan kaldırmak adına canonical etiketi kullanılır. Zayıf içerikler geliştirilir ve geliştirilemeyecek zayıf içerikler web sayfasından kaldırılır.
  • Bilgisayar korsanlarının ve veri sızıntılarının engellenmesi adına verilerin şifrelenmesini sağlayacak HTPPS protokolüne geçiş sağlanır.
  • URL yapınız kontrol edilir, SEO uyumlu ve temiz yapıya sahip bir URL sistemine geçiş sağlanır.
  • Web sitenizin XML site haritası incelenir. Optimize edilmiş bir XML site haritasına sahip olmanız için çalışmalar yapılır.
  • Robots.txt dosyanız detaylı incelenir. Optimize edilmiş bir robots.txt dosyasına sahip olmanız için gerekli işlemler planlanır. Bu sayede arama motoru botlarına web sitenizi nasıl tarayabilecekleri gösterilir.
  • Arama motorlarını daha doğru sıralama adına bilgilendirmek için yapılandırılmış veri ve şema işaretlemesi stratejisi geliştirilir.

İçerik Yönetimi ve Stratejileri

Kurumsal SEO danışmanlığı hizmeti alıyorsanız içerik yönetimi ve stratejisi konusunda da destek aldığınızı düşünebilirsiniz.

İşletmenizin web sitesinde ön plana çıkabilmek için kaliteli ve özgün içeriklere ihtiyacı var. Bu nedenle profesyonel bir ekip ile çalışmalı ve sektörünüzde uzman olan bir ekiple çalışmalısınız.

İçerik yönetimi sürecinde şu konularda kurumsal SEO danışmanlığı hizmeti alabilirsiniz;

  • E-ticaret siteleri için kategori sayfaları ve ürün açıklamaları SEO uyumlu olarak oluşturulur.
  • Hizmet sunan işletme web siteleri için SEO uyumlu hizmet sayfası içerikleri geliştirilir.
  • Web siteniz için sektör özelinde anahtar kelime araştırmaları ve rakip analizleri yapılır.
  • Ürün ve hizmetlerinizde daha fazla trafik çekebilmek için uzun kuyruklu anahtar kelimeler ile içerik üretilir.
  • Web sitenizin blog sayfası aktif hale getirilir. Blog sayfanız için anahtar kelime araştırması, içerik takvimi geliştirilir. Düzenli olarak içerik üretimi sayesinde rakiplerinizi geride bırakmanız sağlanır ve web siteniz sürekli aktif olur.
  • Yerel SEO’da öne çıkmanızı sağlayacak yerel içerikler üretilir ve yerel anahtar kelime araştırması yapılır. Mesela balık restoranı olarak hizmet veriyorsanız Kadıköy balık restoranı kelimesinde yerel SEO odaklı içerik üretilir.

Bağlantı Otoritesi ve Rekabet Analizi

Kurumsal SEO danışmanlığı hizmeti alıyorsanız bağlantı otoritesi konusunda da hizmet alırsınız. Web sitenize gelen bağlantıların kalitesine bakılır. Aynı zamanda web sitenizdeki mevcut site içi dahili bağlantı stratejiniz nitelikli hale gelir.  Kalitesiz ve yararsız backlinkler belirlenir ve ortadan kaldırılır. Sektörel, doğal ve yararlı bağlantılar almanız için gerekli stratejiler geliştirilir. İçeriklerinizden alakalı sayfalara bağlantı verilme süreci gerçekleştirilir.

Dopinger SEO danışmanlığı ile rekabet analizi konusunda da destek alırsınız.  Rakiplerinizi detaylı olarak analiz ederseniz onlardan daha nitelikli stratejiler geliştirmenizi sağlayacak içeriklere sahip olabilirsiniz. Rakip analizi sayesinde daha nitelikli SEO stratejileri geliştirebilirsiniz.

Rakip analizi desteği alırken şu noktalarda işlem yapılır;

  • Rakip anahtar kelime analizi yapılır. Rakiplerinizin başarılı olduğu ve henüz içerik üretmediği anahtar kelimeler belirlenir.
  • Site içerikleri analiz edilerek daha nitelikli içerikler geliştirmeye odaklanılır.
  • Web site tasarımı incelenerek rakipten daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmaya odaklanılır.
  • Site içi link yapısı kontrol edilir ve başarılı olduğu noktalar belirlenir.
  • Rakibin backlink stratejileri analiz edilerek nitelikli bir backlink stratejisi ortaya çıkarılır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.