Kürtçe Oyun Yazarlığı ödülleri sahiplerine verildi

Kürtçe Oyun Yazarlığı ödülleri sahiplerine verildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (DBŞT)’nin düzenlediği 4. Ebdurrehîm Rehmî Hekarî Kürtçe Oyun Yazarlığı yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

DBŞT’nin Kürtçe oyun yazarlığını geliştirmek, yazarlar için fırsat yaratmak ve bu oyunları izleyiciyle buluşturmak amacıyla düzenlediği Kürtçe Oyun Yazarlığı Yarışması sonuçlandı. Ödüller Cemilpaşa Konağı’nda sezon finalini yapan Mem û Zîn oyunundan sonra yapılan törenle sahiplerine verildi.

Yavuz Akkuzu, Rûgeş Kırıcı, Şexmûs Sefer, Keval Sidqî ve Sidar Jîr’in Seçici Kurul’da yer aldığı yarışmada dört mansiyon, bir Jüri Özel Ödülü ve dereceye giren ilk üç esere ödülleri verildi.

Rûgeş Kırıcı ve Sidar Jîr’in sunuculuğunu yaptığı törende Jüri Özel Ödülü “Ferman”adlı oyunuyla Rabia Heybetoğlu’na verildi. Ödülü önceki dönem DBŞT Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Gündüz verdi. “Av û Ar” adlı oyunuyla Mansiyon Ödülü’ne layık görülen Mehmet Emin Yalçınkaya ödülünü Sur Belediye Başkanı Seyit Narin’in elinden aldı. Garip Akıl “Çewtistan” adlı oyunun mansiyon ödülünü Mezopotamya Kültür Merkezi sanatçısı NurcanDeğirmenci'den aldı. Mansiyon ödülüne layık görülen Zazaki yazdığı “Wareyê Xerzan De Eşqêk” adlı oyunuyla Bora Çelik’e ödülü Yazar Remziye Arslan tarafından verildi. Yine Mansiyon Ödülü’ne layık görülen “Donkişot” adlı oyunuyla cezaevinde tutuklu bulunan Zana Mazak’ın ödülünü ise Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Felat Özsoy tarafından ailesine ulaştırılmak üzere verildi.

Kürtçe Oyun Yazarlığı üçüncülük ödülü “Siltanê Fîlan”adlı metniyle Yazar Çetoyê Zêdo almaya hak kazanırken, ödül Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Cemile Eminoğlu tarafından verildi. İkincilik ödülü ise “Marmarokan Bikujin” adlı oyunla Dîlber Hêma’ya verildi. Törene katılamayan yazarın ödülünü DBŞT oyuncusu Vural Tantekin Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Birsen Kaya Akat’ın elinden aldı.

Birincilik ödülüne ise “Destê Şeş Tilî” adlı metniyle cezaevinde tutuklu bulunan Ahmed Osman layık görüldü.  HDP Parti Meclis Üyesi Meral Danış Beştaş ödülü Osman’ın ailesine ulaştırılmak üzere jüriye teslim etti. Yarışmayı düzenleyenleri kutlayan Beştaş, zındanların boşaltılması için mücadele verdiklerini, tekstlerin de bu direniş üzerine kurgulandığını söyledi. Beştaş, “Arkadaşlarımız direnişleriyle zındanları boşaltacak. Bizler de dilimize, kültürümüze ve tarihimize sahip çıkarak mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.