Kürşad Zorlu: 26 Ağustos'ta siyasette önemli bir başlangıç olacak

Kürşad Zorlu: 26 Ağustos'ta siyasette önemli bir başlangıç olacak

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta Afyon'da yapacağı konuşmanın 'siyasette önemli bir başlangıç' olacağını söyledi.

 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin haftalık Başkanlık Divanı toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Zorlu, Kocaeli'deki Derince Limanı'nda bir siloda gerçekleşen patlamayla ilgili, "Yaralıların olduğu bilgisi verildi, az önce yetkililerle ben görüştüm. Bunun bir toz patlaması yoksa başka bir sebepten mi kaynaklandığı yönünde incelemeler sürüyor. İnşallah bir can kaybımızın olmamasını diliyoruz" dedi.

"Akbelen'le ilgili yarın TBMM'de bir olağanüstü toplantı çağrısı var. Sayın Genel Başkanımızın bu yönde bir çağrısı oldu" diyen Zorlu, "Tüm grubumuzla yarın TBMM'de olacağız ve bu öneriyi destekleyeceğiz. Sürecin TBMM'de büyük bir olgunlukla milletimiz için tartışılmasının önünü açmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Zorlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

SIĞINMACI MESELESİ AB İLE İLİŞKİLERDE BAGAJ: Sığınmacı meselesi toplantımızın önemli bir gündem maddesiydi. Sayın Fidan'ın da bugün Avrupa Birliği ile ilgili yaptığı açıklamalar var. Biz Avrupa Birliği ile ilişkilerin bir yerinde de sığınmacı meselesinin çok önemli bir bagaj olduğunu ve bunun belli bir noktaya getirilmeden karşılıklı, gerçekçi, akıllı ilişkilerin kurulmasının çok zor olacağına inanıyoruz. Göç Politikaları Başkanlığı'mızın bugün yaptığı sunum çerçevesinde eylül ayından itibaren sığınmacıların ve kaçak yabancıların yoğun olduğu illerden başlamak suretiyle, STK'larla, belediyelerle bir araya geleceğiz. Sorunu kaynağında tespit edip, güncel durumu irdeleyip hem vatandaşlarımızla paylaşacağız hem çözüm önerilimizi paylaşma niyetimiz var. Geri Kabul Anlaşması'nı imzaladığımız 2016 yılına kadar 800 binin üzerinde sığınmacı Avrupa'ya gitmişken bu anlaşmanın akabinde sadece 35 bin geçiş yapıldı. Bütün bunları görmezden gelemeyiz. Vize alamama sorununun bir yerinde de bu sığınmacı sorununun giderek derinleşmesi yatıyor.

26 AĞUSTOS'TA ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAK: Sayın Genel Başkanımız, 28 Mayıs'ın ardından seçim sonuçlarını analiz etmek, irdelemek için ciddi bir çalışma yürütüyordu. İnşallah 26 Ağustos tarihinde Afyon Kapalı Spor Salonu'nda saat 16.00'da Sayın Genel Başkanımız vatandaşlarımıza hitap edecek. Büyük Taarruz'un 101'inci yıl dönümü vesilesiyle bazı etkinlikleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Özellikle 26 Ağustos'a dikkat çekiyorum, burada yapılacak önemli açıklamaların Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacağını da ifade etmek istiyorum.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.