Kürdistan yönetiminden petrol hamlesi

Kürdistan yönetiminden petrol hamlesi

Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Bağdat'la yaşanan petrol krizini aşmak için bölgede iki şirket kurma kararı alması gündemde.

Irak'ta Erbil'le Bağdat arasında süregelen petrol kriziyle ilgili yeni gelişmeler yaşandığı belirtildi. Reuters'e göre, Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) yarı özerk bölgedeki petrol sektörünü kontrol etmek için iki petrol şirketi kurma hamlesinde bulundu.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden yapılan açıklamada, şirket kurma kararının Bağdat'la görüşüldüğü belirtildi. Irak Petrol Bakanlığı'nın açıklamasına göre, KBY bölgesinde Basra Oil (BOC) ve Irak'ın ulusal petrol firması (Inoc) da söz konusu girişimlere dahil oldu.

7 ŞİRKET MAHKEMEYE ÇAĞRILDI

Habere göre, Irak Petrol Bakanlığı, mahkeme kararından bu yana bölgeden elde edilen geliri kontrol altına almak için hukuki girişimlerde de bulundu ve 19 Mayıs'ta bu bölgede faaliyet gösteren yedi firmayı ticaret mahkemesine çağırdı.

Şirketlerin ise Addax, DNO, Genel, Gulf Keystone, HKN, Shamaran ve WesternZagros olduğu belirtildi. Bu uluslararası petrol şirketlerinin temsilcilerinden bazılarının vekaletnamesi olmadığı için, ticaret mahkemesi oturumun iki kez ertelendiğini söyledi. Mahkeme oturumunun 20 Haziran'da yeniden başlaması bekleniyor. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.