Kürdistan Bölgesi'ne uçuş yasağı üç ay uzatıldı

Kürdistan Bölgesi'ne uçuş yasağı üç ay uzatıldı

Irak'ta Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne yönelik uluslararası uçuş yasağı uzatıldı.

Irak’ta merkezi yönetimin, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne yapılan uluslararası uçuşlara bağımsızlık referandumuna misilleme olarak getirdiği yasak üç ay uzatıldı. Yasağın çarşamba günü süresi doluyordu. Ancak Rudaw gazetesinin Erbil Uluslararası Havalimanı müdürü Talr Faik’e dayandırdığı habere göre, yasak 31 Mayıs’a kadar uzatıldı.

Tarafların uçuş yasağı konusunda anlaştığı ve yeni bir uzatma kararı alınmayacağı iddia edilmişti.

NE OLMUŞTU?

Bağdat yönetimi, 25 Eylül 2017’de düzenlenen bağımsızlık referandumu sonrasında Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin uluslararası sınırlarına asker göndermiş, bölge topraklarından çıkarılan petrolün tek taraflı satışını yasaklamış, Kürdistan’daki havalimanlarına doğrudan uluslararası uçuşları da yasaklayarak Bağdat üzerinden yönlendirmeye başlamamıştı. Irak ordusu ayrıca Haşdi Şabi ile birlikte hareket ederek, petrol zengini Kerkük başta olmak üzere, statüsü iki taraf arasında çekişme konusu olan bölgelerin kontrolünü peşmergeden almıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.