Kürdistan bölgesi petrol deviyle masada

Kürdistan bölgesi petrol deviyle masada

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin, Rus petrol firmaları Gazprom ve Rosneft ile anlaşma imzalaması bekleniyor. Erbil'den üst düzey bir heyet görüşmeler için Rusya'da.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Rusya’da bulunan üst düzey heyeti, Rus petrol devi Rosneft şirketinin üst düzey yetkilileriyle biraraya geldi. IKBY’nin Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, görüşmede Rosneft şirketi ile Kürdistan Bölgesi arasındaki işbirliğinin masaya yatırıldığı belirtildi.

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani başkanlığındaki heyet ile Rostneft şirketinin yatırımlar konusundaki görüşmelere devam edilmesi konusunu ele alırken, Erbil’in Rus petrol firmaları Gazprom ve Rosneft ile anlaşma imzalaması bekleniyor.

PUTİN’LE DE GÖRÜŞECEK

Rusya ziyareti devam eden Neçirvan Barzani yarın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile biraraya gelecek. Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Yuriy Uşakov, görüşmede iki ülke arasındaki ticaret ve IŞİD’le mücadele konularının ele alacağını dile getirdi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.