Kurban Bayramı'na 116 bin trafik görevlisi

Kurban Bayramı'na 116 bin trafik görevlisi

İçişleri Bakanlığı'ndan bayram açıklaması: 116 bin 236 trafik personeli görevlendirildi.

İçişleri Bakanlığınca, 9 Ağustos’ta başlayacak Kurban Bayramı tatili süresince 116 bin 236 trafik personelinin görevlendirildiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kara yollarında alınacak tedbirleri içeren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzalı “Bakanlık Talimatı” illere gönderildi.

Talimata göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere bakan yardımcıları ve bakanlık bürokratları da bayram tatili boyunca sahada olacak. Özellikle kazaların yoğun olduğu bölgelerde bayram tatili süresince 36 polis başmüfettişi, 10 jandarma başmüfettişi, 10 jandarma denetleme grup başkanı ve üyesi olmak üzere 56 müfettiş görev yapacak.

Bayram öncesi 9-10 Ağustos ve bayram sonrası 14-15 Ağustos’ta Emniyet Genel Müdürü, genel müdür yardımcıları ve daire başkanlarından oluşan 24 ekip güzergah denetimi yapacak. Yine emniyet ve jandarma merkez birimlerinden 51 personelden oluşan 17 ekip, belirlenen güzergahlardaki trafik ekip ve personelini denetleyecek.

Aynı trafik ekipleri ve personelin güzergahtaki konumları ve denetimleri “Uygulama Takip Projesi (UTP)” aracılığıyla anlık olarak merkezden de yapılacak.

HAVADAN DENETİMLERE DEVAM 

Emniyet ve Jandarma Kurban Bayramı’nda kazaların önüne geçilebilmek için havadan denetimlere ağırlık verecek. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Diyarbakır, Aydın, Bursa ve Muğla ile, komşu illerin dahil olduğu 19 ilde 88 saat helikopterle denetim yapılacak. Trafik, 78 ilde ise bin 377 saat drone ile havadan denetlenecek.

MAKET ARAÇ UYGULAMASINA DEVAM 

Son 3 yılda bayram tatillerinde kazaların yoğun olduğu tespit edilen 18 ildeki 20 güzergahta her 10 kilometrede bir ekip görevlendirilecek. Ayrıca 78 ilde, 625 maket trafik aracı, tepe lambalı reflektif şeritleriyle görünürlüğü artırmak için kazaların yoğun olduğu güzergahlara yerleştirilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.