Küpesi sınava dört dakika kala çıktı

Küpesi sınava dört dakika kala çıktı

Üniversiteye girişte ilk kez uygulanacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) başladı. Üsküdar'da YKS öncesi küpe krizi yaşandı. Son dört dakika kala küpesi çıkarılan öğrenci sınava girebildi.

YKS’nın birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) giren adaylar, sabahın erken saatlerinden itibaren sınava girecekleri okullara geldi.

Küpe, bilezik, kolye gibi eşyalarla sınava alınmayan öğrenciler görevli polis memurları tarafından geri çevrildi. Öğrenciler, yasak olan eşyaları ailelerine teslim ettikten sonra sınav salonuna alındı.

Üsküdar Burhan Felek Anadolu lisesinde sınava girecek olan İrem Erol annesiyle birlikte okula geldi. Okul girişinde güvenlik noktasında arama sırasında Erol’dan küpesinin çıkarılması istendi. Annesi küpeyi çıkarmaya çalıştı fakat kulağında küpe sıkıştığı başarılı olamadı. Diğer velilerden yardım istendi. Bir veli cımbızla sıkışan küpeyi çıkarmaya çalışsa da o da başarılı olmadı. Daha sonra okul bahçesindeki bir veli sınava 4 dakika kala sıkışan küpeyi çıkararak öğrencinin sınava girmesini sağladı.

15 DAKİKA KURALINA TAKILDILAR

Saat 10.15’te başlayan sınav için saat 10.00’dan sonra adaylar binalara alınmadı. Bu nedenle geç kalan adaylardan bazıları  koşarak son anda sınava yetişti. Saat 10.00’dan sonra gelen adaylar binaya alınmadı.

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nde de benzer manzaralar yaşandı. Sınava girmek için kampüs önüne gelen Hüseyin Kılıç,  “Sınava hazırlandım. Heyecanlıyım. Rus dili ve edebiyatı istiyorum. Hangi üniversite olur henüz karar vermedim sınav sonucuna göre karar vereceğim” dedi. Enes Çakır ise  sınava ilk kez girdiğini ve bilgisayar mühendisliği istediğini söyledi.

SINAVA ALINMADI: GİRİŞ BELGESİNİ YIRTTI

Sınava girmek için Devrek ilçesinden Zonguldak Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi’ne gelen Kader Ceren Elcik ise sınav saati olan 10.15’ten 1 dakika sonra geldiği için içeri alınmadı. Koşarak okul kapısına yönelen Elcik’e, görevliler sınavın başladığı ve içeri alınamayacağını söyledi. Elcik, sınav giriş belgesini yırtarak gözyaşlarına boğuldu. Dışarıda bekleyen annesinin yanına giden Elcik, sarılarak uzun süre ağladı. Annesi de kızının sınava alınmamasına tepki gösterdi. (DHA)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.