Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yavuz Yüksekova ve Çukurca'yı ziyaret etti

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yavuz Yüksekova ve Çukurca'yı ziyaret etti

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova ilçelerini ziyaret ederek kültürel ve turizm potansiyelini inceledi.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık ile Çukurca ilçesini ziyaret eden Yavuz, Kaymakam Hasan Kurt, Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar ve AK Parti İlçe Başkanı Zeki Derin ile ilçedeki kütüphane ve tarihi taş değirmeni ile 400 yıllık tarihi taş evlerinin bulunduğu alanı gezdi.

Bakan Yardımcısı Yavuz, ardından geçtiği kaymakamlıkta gazetecilere yaptığı açıklamada, Çukurca'nın Urartulardan bu yana yerleşim yeri olarak kullanılan ve kadim medeniyetlere ev sahipliği yapan önemli bir alan olduğunu söyledi. İlçede sosyal, ekonomik, kültürel ve turistik kalkınma anlamında kazandırılabilecek yerleri incelediklerini ifade eden Yavuz daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Yüksekova ilçesine geçti.

etje2ycwgaygsmd.jpeg

Yüksekova'da Kaymakam Osman Doğramacı tarafından karşılanan Yavuz ve Vali Akbıyık Selahattin Eyyubi Kültür Merkezi'ne geçerek burada incelemelerde bulundular.

Yavuz daha sonra İran sınırında bulunan Esendere Beldesine geçerek burada yapımı tamamlanmak üzere olan Kütüphane ve Gençlik Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Bakan Yardımcısı Yavuz'a ziyaretlerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. 

etjgpm6xcaiiuun.jpeg

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.