Kulis: CHP'den 'çok önemli' bir isim AK Parti'ye katılacak

Kulis: CHP'den 'çok önemli' bir isim AK Parti'ye katılacak

AK Partili kaynaklar, seçimlerden önce CHP'li 'çok önemli' bir ismin kendi partilerine katılacağını iddia etti. Kaynaklar, AK Parti'nin pozitif ve kapsayıcı bir seçim kampanyası yürüteceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Ekim’de Ankara’da “Türkiye Yüzyılı” sloganıyla başlattığı seçim kampanyasıyla ilgili AK Partili kaynaklar, bundan sonra yürütülecek tüm etkinlerin “bir merkez sağ parti” damgası taşıyacağını söyledi. Kaynaklar, merkez sağda görev yapmış önemli bir politikacı ile CHP’den “çok önemli” bir ismin seçimlerden önce AK Parti'ye katılacağını iddia etti.

'MERKEZ SAĞDA BAŞKA PARTİ YOK'

Kısa Dalga'dan Mahmut Aydın'ın haberine göre, bundan sonra muhalefetle kavga, kutuplaştırıcı tartışmaların olmayacağını 20 yılda yapılan reformların tek tek kamuoyuna anlatılacağını ifade eden kaynaklar, "makul alanlarda muhalefet partileri ile işbirliği ve diyalog yollarını arayacaklarını" kaydetti. Pozitif bir kampanya yürüteceklerini anlatan AK Partililer, “merkez sağı temsil eden AK Parti’den başka bir parti bulunmadığı” iddiasını da dile getirdi.

Buna göre, başörtüsü ve ailenin tanımıyla ilgili Anayasa değişikliği teklifi TBMM Başkanlığına sunulduktan sonra CHP, İYİ Parti, MHP ve HDP Meclis gruplarına iletilerek görüşleri istenecek. Teklifi muhalefet partilerine AK Parti Grup Başkanvekilleri götürecek.

Başörtüsü ve ailenin yapısının tanımlanmasını öngören Anayasa değişikliği teklifinin bugün AK Parti grup toplantısından sonra TBMM Başkanlığına sunulacak. AK Parti milletvekillerinin henüz değişiklik teklifini görmediklerini ifade eden kaynaklar, TBMM Anayasa Komisyonunda muhalefetle “makul bir metinde” anlaşabileceklerini söyledi.

'MECLİS İÇ TÜZÜĞÜ DEĞİŞMELİ'

AK Parti kurmayları, 2023 seçimlerinden önce TBMM İçtüzüğü'nün değiştirilmesi için muhalefet partileri ile görüşmeye hazırlandıklarını söyledi. Seçimlerden sonra yeni bir anayasanın Meclis gündemine geleceğini ifade eden AK Partililer, “Hem 12 Eylül Anayasası'nı hem de 12 Eylül’den kalma İçtüzüğü değiştirelim. Yeni bir içtüzük, hem anayasa değişikliğinde hem de yasa yapma da Meclis'i çok rahatlatacaktır” görüşünü ifade etti.

Aynı kaynak, 2009 yılında AK Parti, CHP, MHP ve kapatılan BDP’nin uzlaşmasıyla hazırlanan ancak sonra Genel Kurul'a sunulmayan İçtüzük değişikliğinin yeniden ele alınabileceğini de söyledi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.