Kraliçe II. Elizabeth hayatını kaybetti

Kraliçe II. Elizabeth hayatını kaybetti

Britanya'nın en uzun süre tahtta kalan ve dünyanın en yaşlı hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth 96 yaşında İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde hayatını kaybetti.

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Kraliçe II. Elizabeth'in hayatını kaybettiği bildirildi. Açıklamada; "Kraliçe bu öğleden sonra Balmoral'da huzur içinde öldü" denildi.  

Kraliçenin naaşının yarın başkent Londra'ya götürüleceği belirtildi.

Buckingham Sarayı; doktorların, Britanya Kraliçesi II. Elizabeth'in sağlık durumu hakkında endişeleri olduğunu bildirdiğini ve Kraliçe'nin tıbbi gözetim altına alındığını duyurmuştu. 

Yapılan açıklamada, ''Bu sabah yapılan değerlendirmenin ardından Kraliçe'nin doktorları Majesteleri'nin sağlık durumu konusunda endişe dile getirdi ve tıbbi gözetim altında kalmasını tavsiye etti'' denilmişti.

Prens Charles ve Prens William'ın, Kraliçe'nin yanında olmak için Balmoral'a gittiği belirtilmil; Kraliyet ailesindeki görevlerini bırakarak ABD'ye yerleşen Prens Harry ve Meghan Markle'ın da diğer aile üyeleriyle birlikte Balmoral Kalesi'ne Kraliçe'nin yanına gittiği öğrenilmişti. 

Kraliçe’nin bütün çocukları Prens Charles, Prenses Anne, Prens Andrew ve Prens Edward’ın Balmoral’a gittiği biliniyor. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.