Kral Salman'dan Katar'a davet

Kral Salman'dan Katar'a davet

Suudi Arabistan’da yapılacak Körfez İşbirliği Konsey toplantısına Kral Salman Katar’ı da davet etti. Davetin amacı, Yemen'deki saldırılar ve Kaşıkçı cinayeti nedeniyle Kral Salman'ın destek arayışları çabasının bir parçası olarak yorumlandı.

Suudi Arabistan Kralı Bin Salman, 9 Aralık’ta ülkesinde gerçekleşecek olan Körfez İşbirliği Konsey toplantısına Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’yi de davet etti. İki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kesilmesine rağmen gelen bu davet, uluslararası alanda gittikçe yalnızlaşan Suudi Arabistan’ın bölgedeki komşularından destek beklentisi olarak yorumlandı.

Hem gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti hem de Yemen’deki acımasız saldırılar nedeniyle eleştirilen Suudi Arabistan’ın bu davetine Katar Emiri’nin ne yanıt vereceği ise henüz belli değil.

Davet, 18 aydır süren Katar’daki ablukanın sonlandırılması ve Suudilerin İran’a çok yakınlaşmaları konusunda da baskı yaratıyor. Bu hareket, her iki ulus ile müttefik olan ABD’yi zor durumda bıraktı. Trump yönetimi, bölge ülkelerinin İran’ın “kötü huylu davranışına” karşı birleşmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.