KPSS soruşturmasında yeni gelişme: Ertelenen oturumların kitapçıkları da inceleniyor

KPSS soruşturmasında yeni gelişme: Ertelenen oturumların kitapçıkları da inceleniyor

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sızdırıldığı iddiası üzerine başlatılan soruşturmalar sürüyor. KPSS soruşturmasında ertelenen diğer oturumların soru kitapçıkları ve sınavlara soru hazırlayan hocalar da incelemeye alındı.

31 Temmuz’da yapılan KPSS şaibe nedeniyle iptal edilirken önceki gün ve dün (6-7 Ağustos) yapılması planlanan oturumlar da ertelenmişti. Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, ertelenen “alan bilgisi” sınavlarının kitapçıkları da incelenecek. İlgili sınav kitapçıklarının hazır olduğu, bunlarda da çıkmış sorular olup olmadığına bakılacak. Sınavlara soru hazırlayan hocalar da incelenecek.

Öte yandan önümüzdeki sınavlar için de tedbirler alınmaya başlanacak. ÖSYM'nin yaptığı tüm sınavların soru havuzu yeniden düzenlenecek. Olayı incelemeyi sürdüren Devlet Denetleme Kurulu’nun raporunda soru havuzunun revize edilmesi önerisinin de yer alacağı belirtiliyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.