KPSS sınavının Yüksekova’da yapılması için yetkililere çağrı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde KPSS’ye hazırlanan adaylar yetkililere seslendi: “Sesimizi duyun”

Hakkari’de KPSS sınavları sadece il merkezinde yapılıyor. İl merkezine yüzlerce kilometre uzaklıkta bulunan ilçelerde yaşayan ve KPSS’ye hazırlanan vatandaşlar bu sorunun çözülmesini istiyor. “Optik peşinde koşmak istemiyoruz” diyen kamu personeli adayları iletişim çağında yaşanan bu ilkel duruma karşı yetkilileri seslerini duymaya davet ediyor.

Özellikle Hakkari-Yüksekova, Yüksekova-Çukurca ve Yüksekova-Şemdinli karayollarında oluşan heyelanlar öğrencileri sınav günü yapacakları seyahat nedeniyle tedirgin ediyor. Yüksekova'dan Hakkari Valisi Ali Çelik'e çağrı yapan KPSS adayları soruna çözüm bulunmasını istiyor.

“Başarının düşmesine neden oluyor”

Yüksekova’da faaliyet gösteren Yüksekova KPSS kursu öğretmenlerinden Cüneyt Çakıroğlu, bu konuda öğrencilerinden çok şikayet aldıklarını belirterek, “Öğrencilerimiz bu konuda çok mağdur oluyorlar. Aynı zamanda maddi ve manevi olarak da çok sıkıntı yaşıyorlar. Sabahın erken saatlerinde yola koyulup yorgun şekilde sınava giriyorlar. Barınma sorunu yaşayanlar oluyor. Bu durum başarının düşmesine neden oluyor. Başarının gelmesini istiyorsak bu konuda sınavların Yüksekova’da yapılması gerekiyor. Bu konuda bir şeyler yapılırsa çok mutlu oluruz” dedi.

“Buradan sınav için Hakkari’ye gitmek gerçekten çok zor oluyor”

KPSS’ye hazırlanan öğrencilerden Ayfer Balcı da yetkililere seslenerek, “Artık KPSS sınavı Yüksekova’da yapılsın. Nüfusu fazla olan bir ilçeyiz. Buradan sınav için Hakkari’ye gitmek gerçekten çok zor oluyor. Maddi manevi yoruluyor. Tüm yetkililere sesleniyoruz, lütfen sesimizi duyun” dedi.

YKS sınavının birkaç yıldır Yüksekova’da yapılmasıyla başarının da arttığını belirten öğrenciler bu düzenlemenin KPSS sınavı için de yapılması gerektiğini söyledi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum