Kozluk'ta korucuların minibüsüne silahlı saldırı: 2 ölü, 8 yaralı

Kozluk'ta korucuların minibüsüne silahlı saldırı: 2 ölü, 8 yaralı

Batman'da korucuların bulunduğu minibüsüne ateş açıldı 2 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Saldırının iki korucu aile arasında haziran ayında yaşanan çatışmanın devamı olduğu iddia edildi.

Batman'ın Kozluk ilçesinde bir minibüse düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. Saldırıya uğrayan ve saldırıyı gerçekleştirenlerin korucu olduğu belirtildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Kozluk'un Armutlu köyünde, bir minibüse uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. İhbar üzerine köye çok sayıda ambulans ve jandarma ekibi sevk edildi.

Araçtaki Hifzullaf Güler ve Abdurrahman Güler olay yerinde hayatını kaybetti. Ömer Güler, Hüseyin Güler, Necmettin Güler, İsmet Güler ve Mehmet Özcan yaralandı. Yaralılar Kozluk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Köyde geniş güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, saldırıyı gerçekleştirdiği gerekçesiyle şüpheli H.D'nin yakalanması için çalışma başlattı. Güler ve Durmaz aileleri arasında geçtiğimiz haziran ayında da silahlı kavga yaşanmıştı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberinde ise tarafların korucu olduğu belirtildi. Saldırıda vefat eden ve yaralananların da güvenlik korucusu olarak görev yaptığı ifade edildi. Çatışmanın 3 Haziran 2022 tarihinde, köyde çıkan çatışmada 3 kişinin yaşamını yitirmesi olayının devamı olduğu öne sürüldü.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.