Kovid-19’un yeni varyantı yayılıyor: Fransa’da vakalar yüzde 25 arttı

Kovid-19’un yeni varyantı yayılıyor: Fransa’da vakalar yüzde 25 arttı

Kovid-19’un yeni varyantı Eris’in yayılmasıyla birlikte İngiltere ve ABD’de hastaneye yatışlar arttı, Fransa’da vakaların bir haftada yüze 25 arttığı belirtildi.

Koronavirüs’ün (Kovid-19) Omicron varyantının alt türevi olan Eris’in (EG.5.1) birçok ülkede yayıldığına dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. İngiltere ve ABD’de yeni varyantla birlikte hastaneye yatışların arttığı bildirilirken Fransa’da da tatil sezonuyla yeni varyantın yayılımını artırdığına dair açıklamalar geldi. 

FRANSA

Uluslararası Fransız Radyosunun (RFI) haberine göre, Fransız Halk Sağlığı Kurumundan yapılan açıklamada, Eris vaka sayılarındaki artışın tüm bölgelerde gözlemlendiği ancak en yüksek artışın popüler tatil bölgelerinde olduğu bildirildi. Fransa’da, son günlerde Kovid-19 şüphesiyle hastaneye kaldırılan kişi sayısında artış gözlemlenirken, açıklamada, Kovid-19 şüpheli vakaların bir önceki haftaya kıyasla 15 ila 74 yaş arası kişilerde yüzde 25 artış gösterdiğini ifade edildi. Söz konusu oranın 74 yaş üstü kişilerde yüzde 34 ve iki yaşın altıdaki bebeklerde ise yüzde 56 arttığı belirtildi. 

İNGİLTERE

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansına (UKHSA) göre ise yeni varyant Eris, yüzde 39.4'le vakaların yaklaşık yarısını oluşturduğu açıklandı. Yetkililer, dünya genelinde kovid-19 vakalarındaki artışın sürmesi sebebiyle durumu yakından izlediklerini bildirdi. 

DSÖ’NÜN RAPORU

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 9 Ağustos'ta Eris varyantına ilişkin bir rapor yayımlamıştı. Rapora göre, önceden “gözlem altındaki varyant” olan ve statüsü “izlenmesi gereken varyant” olarak değiştirilen Eris'in yaygınlığında istikrarlı bir artış olduğu belirtilmiş, 7 Ağustos itibarıyla 51 ülkeden 7 binin üzerinde numune paylaşılmıştı. Mevcut kanıtlara dayanarak Eris'in oluşturduğu halk sağlığı riski, diğer mevcut Kovid-19 varyantlarının riskine benzer şekilde “küresel düzeyde düşük” olarak değerlendirilmişti. Eris'in, özelliklerine bağlı olarak küresel olarak yayılabileceği ve vakalarda artışa neden olabileceği de belirtilmişti. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.