Kosta Rika çizmeyi aştı

Kosta Rika çizmeyi aştı

2014 FIFA Dünya Kupası'nın flaş takımlaırndan Kosta Rİka D Grubu'ndaki ikinci maçında İtalya'yı 1-0 mağlup etti ve ikinci turu garantiledi.

İngiltere ve Uruguay gibi devlerin olduğu ve turnuvanın en zorlu grubu olarak nitelendirilen D Grubu'ndan çıkmayı 2. maçta garantileyen Kosta Rika, bu sonuçla ilk iki maçını kaybeden İngiltere'nin de turnuvaya veda etmesine neden oldu.

D Grubu'ndan çıkacak son takımı belirleyecek maçta 24 Haziran'da Uruguay ile İtalya karşılaşacak. Kazanan ikinci tua yükselecek. İngiltere ise Brezilya'daki son maçında Kosta Rika ile formalite maçına çıkacak. 

KADROLAR:

İTALYA: Buffon, Chiellini, Darmian, Motta(Dk. 46 Cassano), Candreva, Abate, Marchisio, Balotelli, Barzagli, De Rossi, Pirlo.
KOSTA RİKA: Navas, Gonzalez, Umana, Borges, Duarte, Bolanos, Campbell, Ruiz, Diaz, Gamboa, Tejeda.

MAÇIN AYRINTILARI
Maçın son 5 dakikasına girilirken İtalya gol için gereken baskıyı bir türlü kuramıyor...
Dk. 53: Pirlo'nun muhteşem frikiğini Kosta Rika kalecisi Navas güçlükle çeldi..
İkinci 45 dakika başladı...

 
 
 



İlk yarı 1-0 Kosta Rika lehine sona erdi.
Dk. 44: Kosta Rika'nın golcüsüs Bryan Ruiz sahneye çıktı ve takımın öne geçirdi.. 1-0
Dk. 7: Maçın ilk tehlikesi Kosta Rika kornerinde İtalya kalesinde yaşanıyor.
Mücadeleye İtalyan futbolcular başladı...
İtalya gruptaki ilk maçında İngiltere'yi 2-1 yenerken, Kosta Rika da büyük bir sürprize imza atarak, Uruguay karşısında sahadan 3-1 galip ayrıldı.

İtalya'nın CONCACAF'a ilk mağlubiyeti 

İtalya, Kuzey-Orta Amerika ve Karayipler (CONCACAF) milli takımlarıyla Dünya Kupası'nda yaptığı maçlarda bugünkü Kosta Rika maçına kadar yenilgi yüzü görmemişti. . "Gök Mavililer", CONCACAF takımlarıyla yaptıkları 7 maçın 4'ünü kazanırken, 3 kez de berabere kalırken bugün ilk mağlubiyetini Kosta Rika'dan aldı..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.