Kosret Resul için tutuklama kararı!

Kosret Resul için tutuklama kararı!

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkan Yardımcısı Kosret Resul hakkında 7 yıl hapis istemiyle tutuklama kararı çıkarıldı. Gerekçe, Resul'un Kerkük'e giren Irak ordusuna 'işgalci' demesi.

Irak Yüksek Mahkemesi, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkan Yardımcısı Kosret Resul hakkında tutuklama kararı çıkardı.

Karara gerekçe olarak, Resul’un Kerkük’e giren Irak güçlerini ‘işgalci’ diye tanımlaması gösterildi. Irak devlet televizyonunun haberine göre Resul, Irak anayasasının Irak güçlerine karşı nefret yaymayı suç sayan 226’ıncı maddesinden yargılanacak. Bu madde, azami yedi yıl hapis cezası öngörüyor.

NE OLMUŞTU?

Resul, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin yardımcılığının yanı sıra Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) de genel sekreter yardımcılığı görevini yürütüyor. Dün yaptığı yazılı açıklamada da, kendi partisinden bazı kişileri suçlayarak “Ancak yaranın acısının daha da artıran, KYB yolundan çıkan bazı kişilerin, parti liderliğine başvurmadan şahsi kazançlar uğruna, işgalcilerin sızmasına neden olmasıydı. Ve yaptıkları bu çirkin işlerle utanç içinde tarihin kara sayfalarına girdiler” ifadelerini kullanmıştı.

Iraklı Kürt yetkili, Kerkük ve çevresine yönelik saldırıyı Saddam Hüseyin döneminde yaşananlara benzeterek ‘ikinci Enfal’ diye nitelemişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.