Koray Çalışkan gözaltına alındı

Koray Çalışkan gözaltına alındı

Akademisyen ve yazar Koray Çalışkan evinden gözaltına alındı... Boğaziçi ve Medeniyet Üniversitesi'ne yönelik 'FETÖ' iddiasıyla düzenlenen operasyonda toplam 72 kişi gözaltında.

Boğaziçi Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Doçent Koray Çalışkan’ın da aralarında olduğu 72 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah Boğaziçi Üniversitesi ve Medeniyet Üniversitesi’ne yönelik operasyon düzenledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, operasyonda Boğaziçi Üniversitesi’nden aralarında Koray Çalışkan’ın da bulunduğu biri profesör 8 kişi ile Medeniyet Üniversitesi’nde 19 tıp fakültesi profesörü olmak üzere 64 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilenlerin çoğunun Bylock kullanıcısı olduğu öne sürülürken şu ana kadar 42 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.  ‘FETÖ’ gerekçesiyle düzenlenen operasyonda aralarında çok sayıda akademisyenin de bulunduğu kişiler sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Habertürk Haber Merkezi’nden Veli Sarıboğa’nın edindiği bilgilere göre; Koray Çalışkan’ın, Cemal Uşşak’la “yoğun irtibatlı” olduğu iddia edildi. Firar eden ve 2016 yılı Ağustos ayında hayatını kaybeden Uşşak, kapatılan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın eski başkan yardımcısıydı.

Cemal Uşşak, 2013 yılında, AK Parti iktidarı tarafından başlatılan ‘çözüm süreci’nde oluşturulan ‘Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grup Sözcüsü’ydü…

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.