'Kopyaya' değil DİHA'ya soruşturma!

'Kopyaya' değil DİHA'ya soruşturma!

DİHA'nın gündeme getirdiği "KPSS'de kopya" skandalı haberine ilişkin Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) şikayeti ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

İSTANBUL  DİHA'nın ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ve 7 Temmuz'da yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) ilişkin "KPSS'de şok iddia: Cemaat tarafından soru ve cevaplar dağıtıldı" başlıklı haberine ÖSYM'nin şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında DİHA'nın İstanbul Bürosu'na gelen polisler, haberin çıktısı ve haberi yapan muhabirin ismini tutanak altına alarak bürodan ayrıldı. 

Başbakan Erdoğan DİHA'yı hedef göstermişti

DİHA'nın gündeme getirdiği KPSS'deki kopya iddialarının ardından skandal Meclis'e taşınmış ve birçok mağdur kopya skandalının sorumlularının açıklanması için ÖSYM'yi ve AKP hükümetini protesto etmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ÖSYM Başkanı Ali Demir ise, kopya iddialarına ilişkin herhangi bir soruşturma yürütülmeden yaptıkları konuşmalarda, DİHA'yı hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. ÖSYM ise, yayınladığı KPSS sorularıyla DİHA'nın gündeme getirdiği iddiaları doğrulamıştı. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.