Kooperatif bünyesinde birleşen Hakkarili kadınlar, üretim ve eğitime katkı sağlıyor

Kooperatif bünyesinde birleşen Hakkarili kadınlar, üretim ve eğitime katkı sağlıyor

Hakkari'de usta öğreticilik belgeli 10 kadın, hem organik sebze, meyve ve dağlardan toplanan otlarla hazırladıkları yiyecekleri satarak gelire dönüştürüyor hem de eğitim verdikleri hemcinslerinin meslek sahibi olmasını sağlıyor.

Kentte iş kurup ekonomik özgürlüklerini kazanmak isteyen usta öğretici 10 kadın, girişimci Ümmühan Keskin'in öncülüğünde Halkbank'tan aldıkları kredi desteğiyle geçen yıl Lilyana Kadın Kooperatifi'ni kurdu.

Kooperatif bünyesinde İş Geliştirme Merkezi'nde (İŞGEM) iki bölümden oluşan atölye açan kadınlar, köy ve mahallelerdeki üreticilerden aldıkları organik sebze ve meyveleri işliyor.

Bu ürünlerin bir kısmıyla turşu, kahvaltılık sos yapan ve kurutan kadınlar, diğer kısmıyla da Merzan Mahallesi'nde odun ateşine koydukları kazanlarda pişirerek reçel ve marmelat hazırlıyor.

Köylerdeki kadınların dağlardan topladığı kari, lüşe, catır ve çorini gibi otları kurutup paketleyen, kenger, siyabo ve mende otlarının salamurasını hazırlayan girişimci kadınlar, bu ürünleri kentin yanı sıra İstanbul, Ankara, Aydın ve Van'a gönderiyor.

Aynı zamanda tekstil ürünleri de üreten girişimci kadınlar, bununla birlikte kooperatif bünyesinde kadınlara eğitim vererek iş sahibi olmalarına öncülük ediyor.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum