Konya'daki ırkçı saldırıyla ilgili gözaltına alınan 40 kişi adliyeye sevk edildi

Konya'daki ırkçı saldırıyla ilgili gözaltına alınan 40 kişi adliyeye sevk edildi

Meram’da Kürt aileye yönelik ırkçı saldırıda bulunan gruptan 40 kişi emniyet ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Konya’nın Meram ilçesine bağlı Çarıklıköy Mahallesi'nde ikamet eden Diyarbakırlı bir aileye saldıran ve aile fertlerinden 43 yaşındaki Hakim Dal'ı öldüren 60 kişilik ırkçı gruptan yaklaşık 40’ı gözaltına alındı.

Dal ailesi avukatı Abdurrahman Karabulut, yeni isimlerin gözaltına alınmasına dair işlemlerin devam ettiğini aktardı.  Gözaltılar emniyet ifadelerinin ardından Konya Adliyesi’ne sevk edildi.

'OLAYIN AZMETTİRİCİSİ MUHTARDIR'

Görgü tanıklarından Mehmet Emin, aileye yönelik saldırıların ilk olmadığına dikkati çekerek, “Aile hayvancılıkla geçiniyor. Uzun zamandır bu köyde yaşıyorlar. Daha önce de aileye karşı en az 3 defa saldırı girişiminde bulunuldu. Olayın azmettiricisi de muhtardır. Muhtar köylüleri aileye karşı kışkırtıyordu" demişti.

Avukat Abdurrahman Karabulut da saldırıda öldürülen Hakim Dal’ın kardeşi Hamdi Dal’ın anlattığına göre, ağabeyin önce sopa ve taşlarla darp edildiğini ardından bir kişinin silahla vurulduğunu aktarmıştı. Karabulut, "Tüm bu yaşananlar jandarmanın gözü önünde oluyor ve müdahale edilmiyor. Olay köy kavgası, arazi anlaşmazlığına indirgenmeye çalışılıyor. Meram Emniyet Müdürü olayı örtbas etmeye çalışıyor. Komşu kavgası diyor. HTS kayıtlarını isteyeceğiz. En son kim kiminle hangi saatlerde görüşmüş bakacağız. Bir arazi kavgasına, komşu kavgasına 60 kişiyle gidilmez, organize bir saldırı bu" diye konuşmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.