Konya'da eve silahlı saldırı: 7 kişi öldürüldü

Konya'da eve silahlı saldırı: 7 kişi öldürüldü

Konya'da bir eve yönelik silahlı saldırıda 7 kişi öldü. Saldırının ardından ev ateşe verildi. Öldürülenlerin daha önce ırkçı saldırıya uğrayan Dedeoğulları ailesi olduğu öğrenildi.

Konya'da, bir eve düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi katledildi. Saldırgan ya da saldırganlar evi de ateşe verildi.

Saldırı, saat 18.50 sıralarında Meram ilçesine bağlı Hasanköy Mahallesi'nde yaşandı.

Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen saldırıda aralarında kadınların da bulunduğu 6 kişi öldürüldü. Saldırının ardından ev de ateşe verildi. Yangın itfaiye tarafından kısa sürede söndürüldü.

Saldırıda 1 kişinin daha vefat etmesiyle ölü sayısı 7'e yükseldi.

Saldırıda katledilenlerin daha önce Kürt oldukları gerekçesiyle saldırıya uğrayan Dedeoğulları ailesi olduğu öğrenildi.

24 yıldır Hasanköy mahallesinde yaşayan Dedeoğulları ailesi, defalarca saldırıya uğramıştı. Son olarak 12 Mayıs akşamı 60 kişilik bir grubun saldırısına uğrayan aileden 7 kişi yaralanmıştı. Saldırının ardından tutuklanan 10 kişi tahliye edilmişti.

Twitter hesabından açıklama yapan İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, şunları söyledi:

"Konya Meram’da 12 temmuzda saldırıya uğrayan aile. Tutuklular tahliye edilmiş ve kendileri hakkında ‘koruma kararı’ verilmişti. İşte, onlar daha önce saldırdıkları aileyi katletmişler. İHD olarak olayın takibindeydik. Çok üzgünüz. Ailenin genç ferdi, ‘abla biz çok korkuyoruz’ demişti."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum