Konya'da bulunan CHP heyeti açıklama yaptı: Bugün gerçekten hassas bir gündür

Konya'da bulunan CHP heyeti açıklama yaptı: Bugün gerçekten hassas bir gündür

Konya'daki katliamın ardından kente giden CHP heyetinden Şener, “Bugün gerçekten hassas bir gündür. Bu tür olaylar cereyan ettiğinde duygularımızla konuştuğumuzda ülkemize faydalı olamayız” dedi.

Konya'da daha önce ırkçı saldırıya uğrayan Dedeoğlu ailesinin dün katledilmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Ankara Milletvekili Levent Gök, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Parti Meclisi Üyesi Semra Dinçer’den oluşan bir heyet görevlendirdi.

Bugün Konya’ya gelen CHP’li heyet Konya Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'nden saldırıyla ilgili bilgiler aldı. Ziyaretlerin ardından CHP Konya İl Başkanlığı’na geçen heyetten Konya Milletvekili Abdullatif Şener burada açıklama yaptı.

Üzüntülü olduklarını dile getiren Şener, katledilen ailenin yakınlarına da başsağlığı diledi.

“Bu menfur olay Konyamızda yüzyıllardır var olan sevgi ortamını, Türk-Kürt kardeşliğini zedeleyemeyecektir” diyen Şener, “Çünkü Konya, yüzyıllardır bir sevgi kültürü oluşturmuş, tüm Anadolu’ya bu sevgi ve kardeşlik duygularını yaymış müstesna kentlerimizden biridir” ifadelerini kullandı.

Konya’nın her zaman barış kenti olduğunu söyleyen Şener, “Hiçbir zaman etnik ve inanç farklılıkları nedeniyle insanlarımızın birbirine kin, düşmanlık duygusu taşımadığı, birbirlerini hoş görmeyi tarihi birikimleriyle, milli birikimleriyle öğrendiği bir kentteyiz. Bu olayın da yine aynı şekilde birliğimizi beraberliğimizi zedelemeyeceğini ve bu kentte, bu ülkede Kürt-Türk ayrımı yapmaksızın, etnik, inanç, düşünce farklılıklarını bir ayrışma konusu haline dönüştürmeden birlikte kucaklaşarak yarının güçlü ülkesini inşa edeceğimizi düşünüyoruz” dedi.

'AYRINTILARIN KONUŞULMASI DELİLLERİN KARARMASINA YOL AÇABİLİR'

Saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve bu yüzden konuyla ilgili bilgiler hakkında konuşmanın doğru olmayacağını ifade eden Şener, şunları söyledi:

“Biz CHP olarak insanımızın bir arada birlikte yaşama iradesinin güçlendirmeyi her şeyin önünde olduğunu düşünüyoruz. Bu menfur olay nedeniyle elbette gerek vatandaşlarımızın anlatmış olduklarından gerek Vali ve Emniyet müdürümüzün söylemiş olduklarından hareketle olayın ayrıntısı ile ilgili ne olup bittiğiyle ilgili konulara girmenin şu safhada hukuki açısından doğru olmadığı kanaatindeyiz. Çünkü soruşturma safhası ve yargı süreçlerinde gizlidir. Delillerin kararmasına yol açabilecek sonuçlar doğurabileceği için de bunların açık seçik şekilde konuşulması, soruşturma evrakında yer alacak bilgilerin kamuoyunda yayılması hukuk düzenimizde uygun görülmemektedir. O bakımdan olayların ayrıntısına girmeye gerek yoktur ancak şunu bilmemiz gerekmektedir ki bugün gerçekten hassas bir gündür. Bu tür olaylar cereyan ettiğinde duygularımızla heyecanlarımızlar nefretlerimizle konuştuğumuz zaman ülkemize faydalı olamayız.”

'HADİSENİN KÜÇÜLTMENİN DE BÜYÜLTMENİN DE YARARLI OLDUĞU KANAATİNDE DEĞİLİZ'

Saldırının ardından başta iktidar partisi olmak üzere tüm siyasilere ciddi görevler düştüğünü söyleyen Şener, “Ülkemize faydalı olmanın yolu özellikle siyasetçiler açısından faydalı olmanın yolu duygularımızı yeri gelecek içimize gömeceğiz, bağrımızı duygularımızın hislerimizin mezarı haline getireceğiz. Aklımızla mantığımızla konuşup aklımızla mantığımızla hareket edeceğiz ve geleceğimizi planlayacağız. Her şeyden önce idarenin yanı yürütmenin olayların gerçek boyutlarının ortaya çıkması için bütün özeni bütün çabayı göstermesi elbette kaçınılmazdır” diye konuştu.

“Kamuoyunda kendilerine sahiplenilmediği, haksızlığa uğradıkları takdirde haklarının korunmadığıyla ilgili duyguların oluşması vatandaşların üzerinde devlet güvenilir olamaz” diyen Şener şöyle devam etti:

“Bu güvenin sağlanabilmesi için süreçlerin dikkatli bir şekilde sürdürülmesi lazım. Bu olay nedeniyle de hadisenin küçültmenin de büyültmenin de yararlı olduğu kanaatinde değiliz. Olaylar neyse nasıl oluşmuşsa bunun bütün bağlantılarının açık seçik ortaya çıkarılıp hukuk süreçlerinin buna göre tekemmül etmesi lazımdır. Bir taraftan yürütme organına bir taraftan yargı organına düşen görevler vardır. Biz suçluların ve tüm bağlantılarının ortaya çıkarılacağına ve hak ettikleri en ağır cezayı vereceklerine inanmak istiyoruz ve inanıyoruz.”

'SİYASET NEZİH KONUŞULMALIDIR'

Siyasetçilerin söylemlerinde dikkatli olması gerektiğini belirten Şener, “Siyasetin konuşma tarzı bir toplumsal kültür oluşturur. Eğer siyaset nezih konuşmazsa vatandaşların duygularını dikkate almazsa yanlış çünkü siyaset konuştukça toplumsal kültür oluşturduğu için kini ve nefreti tetikleyen konuşmaların, ifadelerin özellikle başta iktidar olmak üzere siyasetin dilinde olmaması lazım siyaset nezih konuşulmalıdır. Meydana gelen hadiseler bireysel husumetten meydana gelmiş olsa bile” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum