Konya katliamı: Polis Mehmet Altun'u arıyor

Konya katliamı: Polis Mehmet Altun'u arıyor

Konya'da 7 kişinin öldürülmesi ile ilgili ifade veren İbrahim Keleş’e polis, dayısı Mehmet Altun’la ilgili sorular sordu. Keleş, Altun’un nerede olduğunu bilmediğini söyledi.

Konya’nın Meram ilçesinde Dedeoğlu ailesinden 7 kişinin öldüğü katliamla ilgili İbrahim Keleş’in bugün alınan ifadesi ortaya çıktı. Buna göre İbrahim Keleş, olayla bir ilgisi olmadığını belirtirken, yetkililer kendisine Mehmet Altun’un nerede olduğunu sordu.

İBRAHİM KELEŞ: DAYIMIN SİLAHINI HİÇ GÖRMEDİM

Bugün saat 11.00’da Cinayet Büro Amirliği’nde şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan İbrahim Keleş, saldırı sırasında Karkent pazarında olduğunu söyleyerek, “Konuyu kimin gerçekleştirdiğini bilmiyorum. Benim alakam yoktur. Söyleyeceklerim bunlardan ibarettir” dedi. Dedeoğlu ailesi ile geçmişten gelen bir husumetleri olduğunu kabul eden Keleş’e yetkililer tarafından Mehmet Altun’u tanıyıp tanımadığı soruldu. Mehmet Altun’un dayısı olduğunu ve en son 23 Temmuz’da gördüğünü söyleyen Keleş, Mehmet Altun’un bu saldırıyı gerçekleştireceğini söyleyip söylediği ve Dedeoğlu ailesine kini olup olmadığı sorusuna, “Dayımın ağzından böyle bir şey duymadım, bir kininin olduğunu bilmiyorum” yanıtını verdi. Dayısının silahıyla ilgili soruları ise Keleş “Dayımın silahını hiç görmedim. Silahı olup olmadığını bilmiyorum. Olaydan sonra benimle irtibatı olmadı, şu an nerede olduğunu bilmiyorum” şeklinde cevapladı. Ayrıca ifadesinde korunma talep ettiğini belirten Keleş, can güvenliği olmadığını ve Dedeoğlu ailesi tarafından zarar göreceğini düşündüğünü söyledi.

SALDIRGAN DAYI MI?

Bugün ortaya çıkan kamera kayıtlarında elinde silah olan saldırganın aile üyelerine ateş açtığı görülüyor. Kamera kayıtları incelemesine göre saldırgan 20 dakika Dedeoğlu ailesiyle oturuyor. 18 dakika sonra eve geri dönüp silahla ateş açıyor. Saldırganın kimliği henüz belirlenemese de İbrahim Keleş’in ifadesinde sorulan sorulardan ve polisin yaptığı çalışmalardan saldırganın Mehmet Altun olduğu düşünülüyor. Polis ekipleri tarafından her yerde aranan Mehmet Altun’un kaçtığı güzergahlar ve aracını terk edip gittiği bölgelerde çalışmalar yoğunlaştırılırken, gözaltındaki 10 kişinin sorgusu ise sürüyor. (DUVAR)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.