Koma Zerza halaylara renk katıyor

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde kurulan halay ekibi Koma Zerza bölgedeki düğünlere renk katıyor.

Şemdinli ilçesine 12 kilometre mesafede bulunan Balıklı (Masîro) köyünde yaşayan Abdulvahap Tekin, 4 yıl önce kurduğu 5 oğlu ve 2 yeğeninden oluşan halay ekibi ile düğünlere renk katıyor.

"Halayımız insanların dikkatini çekti"

Normalde köyde çiftçilikle uğraştığını belirten Tekin, “Köyde küçükbaş hayvanlarım ve arılarım var. Daha önce düğünlerde halay çekmeyi seviyordum. Çocuklarımla birlikte davetli olduğumuz düğünlere gidip birlikte halay çekmemiz insanların dikkatini çekti. Yoğun Talep üzerine bir süre sonra 2-3 yeğenimi de yanıma alarak folklor ekibi oluşturduk” dedi.

"Batıdaki insanlar kültürümüze bayılıyor ama bizler değerini bilmiyoruz"

4 yıldır talep üzerine halay ekibi olarak insanların düğün ve özel günlerine eşlik ettiklerini belirten Tekin, “Hakkari çok zengin bir kültüre sahip. İlimiz ve ilçelerine özgü halaylar da bu zenginliğin bir parçası. Batıdaki insanlar kültürümüze bayılıyor ama bizler değerini bilmiyoruz. Amacımız kültürümüzü yaşatmak olduğu için düğünlere de yöresel kıyafetlerimizle gidiyoruz. Halaylarımızı, kültürümüzü insanlar beğeniyor. Kısa sürede Türkiye’nin birçok iline düğün ve değişik programlara katıldık. İran ve Irak’taki düğünlere gidiyoruz. Avrupa’dan arayan oluyor ama vize alabilmemiz için gerekli desteği bulamadık. Lisans almamız gerekiyor sanırım. Eğer o konuyu da çözersek birçok Avrupa ülkelerindeki düğün ve programlara katılma şansımız olacak” dedi.

Yüksekova'da Duman ailesinin düğününe davet edilen Koma Zerza, düğünde ara sıra istek üzerine özel folklor gösterileri yaptı.

Tekin, 0554 696 1129 numaralı iletişim numarasından özel günlerine davet etmek isteyen insanların kendilerine ulaşabileceğini söyledi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.