Koma MA Hakkari'de konser verdi

Koma MA Hakkari'de konser verdi

Sanatça organizasyon öncülüğünde Hakkari'de konser veren Koma Ma müzik grubu, dinleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Sanatça organizasyon “Vejîn” şiarıyla başlattığı kültür sanat ekinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Organizasyon bu kez de Hakkari merkezde bulunan Sefa düğün salonunda Koma Ma müzik grubu konser düzenledi. Düzenlenen konsere Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Hakkari ve merkez ilçe örgütleri, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Hakkari Şubeler Platformu ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Eğitim Sen Hakkari şube üyelerinin yanı sıra  yüzlerce kişi katılım sağladı.

Konsere dakikalar kala yurttaşlar konserin yapılacağı düğün salonunda yerlerini almaya başladı. Açılış konuşması yapan Koma Ma müzik grubu ses sanatçısı Mesut Gever, müzik grubunda yer alan ekip arkadaşlarını tanıttı. Gever, Kürt Dili, kültür ve sanat çalışmaları yürüttüklerini belirterek, “Kültür, sanat ve müzik alanında geliştirmek isteyen tüm çocukların, gençlerin ve kadınların Ma müzik Akademiye başvuru yapması istiyoruz. Başvuru yapan tüm öğrencilerin belli bir sınavdan sonra talep ettikleri alanda eğitimleri veriliyor. Eğitim alan öğrencilere, eğitim süreci boyunca Amed’te yaşamını sürdürebilmesi için burs bağlıyoruz. Ayrıca buradan kayıt yapmak isteyenlerin yanı sıra burs desteğinde bulunmak isteyenlerinde desteklerini bekliyoruz” dedi. 

Koma Ma müzik grubu seslendirdiği şarkıları, İran’da katledilen Jîna Emîni ve direnen tüm kadınlara adadı. Koma Ma grubu sırasıyla, “Fadîkê”, “Yar gijlokê”, “Govende” gibi birçok Kürtçe şarkıyı seslendirdi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.