Kodak dijital paraya geçiyor

Kodak dijital paraya geçiyor

Kodak, kendi üretmeye başlayacağını duyurdu. Kendi kripto para birimi KodakCoin’i çıkaracağını duyurmasının ardından Kodak’ın hisseleri yüzde 289 artış gösterdi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, dijital fotoğrafçılığa geçişle beraber bu teknolojiye geçişte yavaş kalan ve piyasa payını diğer şirketlere kaptıran Kodak, Londra merkezli Wenn Media Group ile işbirliği yaparak KodakOne ve KodakCoin’i çıkaracağını duyurdu. KodakOne platformu ile şirket, fotoğrafçılara ve ajanslara resim hakları yönetiminde daha fazla kontrol sahibi olmasını sağlayacak fotosentrik şifreleme imkanı sunmayı amaçlıyor. Bu sistem ile fotoğrafçılar fotoğraflarını blok zincire yükleyip, bu platformda fotoğraflarını güvenli bir şekilde lisanslayabilecek. Çıkarılacak yazılım ile internetin taranması ve izin alınmadan kullanılan fotoğrafların bulunması da sağlanacak.

Fotoğraf alım satımlarının, telif haklarının ödemelerinin çıkarılacak olan KodakCoin ile gerçekleşmesi planlanıyor. Konuya dair Kodak Genel Müdürü Jeff Clarke, “Bu teknolojiler, fotoğrafçılık topluluğuna yaratıcı ve kolay bir şekilde telif haklarını koruma imkanı veriyor” açıklamasında bulundu.

BITCOIN ÜRETİLECEK

Kodak, bitcoinin arkasındaki blok zincir teknolojisini kullanan son şirketlerden biri oldu. Kodak ayrıca, New York Rochester’da bulunan genel merkezinde Bitcoin üretimine de başlayacağını duyurdu. Müşteriler bitcoin madenciliğini yapmak için Kodak’a kira bedeli ödeyecek. Kodak ile beraber işletmeyi yürüten Spotlite’tan Halston Mikail, bitcoin bir balon olsa bile blok zincir teknolojisinin yaşayacağını vurguluyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.