Koç Üniversitesi’ndeki ırkçı saldırının aydınlatılması için çağrı

Koç Üniversitesi’ndeki ırkçı saldırının aydınlatılması için çağrı

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, Koç Üniversitesi yurdunda Kürt ve Alevi öğrenciye uygulanan sistematik ırkçı saldırının aydınlatılması için yetkilileri göreve çağırdı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Koç Üniversitesi yurdunda Kürt ve Alevi öğrenciye uygulanan sistematik ırkçı saldırı hakkında açıklama yaptı. 

‘AYDINLATILMAMASI IRKÇILIĞI BESLER’

Sanal medya hesabından açıklama yapan Bakırhan, yaşanan ırkçı saldırıların bugünün siyasal aklından kaynaklandığını belirterek, bu saldırıların aydınlatılmamasının faşizmi besleyeceğini söyledi. Irkçı saldırıların kabul edilemez olduğunu belirten Bakırhan’ın paylaşımı şöyle: "Koç Üniversitesi'nde bir Kürt-Alevi öğrencinin maruz kaldığı ırkçı saldırılar kabul edilemez. Konuyla ilgili basına yansıyan detayları üzülerek okuduk. Farklılıklara dönük bu sistematik saldırılar, tekçiliğe zemin veren bugünün siyasal aklından geliyor. Yaşanan saldırının aydınlatılmaması ırkçılığı ve faşizmi besler. Bu ırkçı saldırının bir an önce aydınlatılması için başta üniversite yönetimi olmak üzere, yetkilileri sorumluluk almaya davet ediyor, takipçisi olacağımızı belirtiyoruz."

'TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Hatimoğulları da sanal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Koç Üniversitesi'nde Kürt-Alevi bir öğrenciye yönelik yapılan ırkçı saldırı kabul edilemez. Çoğulcu yapıya, farklılarımızla bir arada yaşamamıza dönük sistematik saldırılar; bu ve benzeri nefret suçlarına zemin hazırlıyor. Tekçiliği körüklüyor. Bu ırkçı saldırının bir an önce aydınlatılması için başta üniversite yönetimi olmak üzere, yetkilileri sorumluluk almaya davet ediyor, takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.”

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.