Kızılcaköy JES'e karşı!

Kızılcaköy JES'e karşı!

Aydın'da yapılması planlanan Jeotermal Elektrik Santraline (JES) karşı çok sayıda çevre örgütü projeye karşı olan Kızılcaköy'ü ziyaret etti. Bölgede yaşayanlar ve çevre örgütleri projenin hayata geçmemesini istiyor.

Aydın Kızılcaköy’de birinci sınıf tarım arazilerine yapılmak istenen Jeotermal Elektrik Santrali (JES) projesine bir süredir karşı çıkan yerel halka çok sayıda çevre örgütü destek vererek ziyaret gerçekleştirdi.

JES’lerin yaygın olduğu Aydın’da kanser oranlarının arttığı ve hava kirliliğinin baş gösterdiği gerekçesiyle projeye karşı çıkan Kızılcaköy sakinleriyle birlikte yürüyüş gerçekleştiren çevre örgütleri projenin iptal edilmesini istedi.

‘TOPRAKLARINI SATMA’

“Bu Topraklar Bizimdir Bizim Kalacak,”Topraklarını Satma”, “Kanser Olmak İstemiyorum”, “Ağaç Yoksa Hayat Yoktur”, “İncirime ve Zeytinime Dokunma” pankartlarıyla JES’lere karşı yaşlı genç bir arada yürüyen köylülere, Menderes Havza İnisiyatifi, Muratbey Yok Olmasın Patformu, Algan Balas Çayı Koruma Derneği, Uşak- Ulubey Doğal Üretim Çevre ve Dayanışma Derneği, Uşaklılar Kadın Dayanışması ve Aydın Çevre Platformu destek verdi.
Öte yandan edinilen bilgiye göre Kızılcaköy’e destek ziyaretinde bulunmak isteyen çevre örgütlerinin temsilcilerine yol boyunca sekiz kez Jandarma kontrol noktasında güvenlik kontrolü yapıldı. (DUVAR)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.