Kışladaki ölümler artıyor

Kışladaki ölümler artıyor

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde askerlik yapan Doğubayazıtlı Erdi Alkan, koğuşunda ölü bulundu.

Askeri yetkililer aileye, önce, "kalbi durdu" ardından "dili boğazına kaçtı" son olarak ise "zehirlendiği" gibi çelişkili cevaplar verirken, koğuş arkadaşları ve askeri doktorun verdiği ifadelerin de birbirini tutmaması yakınları tarafından "cinayete kurban gitti" şüphesini artırdı.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde bulunan 3. Zırhlı Tugay'da askerliğini yapan ve terhisine 3 ay kalan Ağrı Doğubayazıtlı Erdi Alkan (21) yatağında ölü bulundu. Tugay'ın gece kalorifer kazanının yakılmasında görevli olan Alkan'ın gece nöbetinin ardından yattığı dün sabah kahvaltı yapıp sonra yattığı ve ardından koğuş nöbetçisinin uyandırmak için gittiği sırada yatağın yanında yerde ölü halde bulduğu öğrenildi. Uyandırmak için gelen askerin yatağında cansız halde bulması üzerine muayene için gelen doktor tarafından öldüğü açıklandı. Koğuş arkadaşlarının 'biz saat 04.30'da gördük yatakta canlı halde uyanıktı' ifadelerine karşın askeri doktorların gece saat 03.00'te öldü yönünde rapor tuttukları iddia edildi.

Alkan'ın cenazesi askeri savcılığın incelemesinin ardından Yenibosna Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Cenaze ile birlikte aynı birlikte askerlik yaptığı Doğubayazıtlı arkadaşı olan T. E'de 10 gün izin verildi. Yapılan otopsinin ardından gece geç saatlerde ailesine cenazeyi almaları için haber verilen Alkan'ın yakınları askeriyeyi aradı. Öldüğü doğrulanan Alkan'ın cenazesini almak için İstanbul'a gelen yakınları Adli Tıp'tan cenazeyi alarak Doğubayazıt'a götürmek üzere yola çıktı.

Aile otopsi için saç örneği aldı

Cenazeyi almak için İstanbul Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen yakınları ise Alkan'ın öldürüldüğünü belirterek, olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi. Alkan'ın halası Zübeyde Alkan, yeğenin hiçbir rahatsızlığının olmadığını askeri yetkililer tarafından kendilerine yataktan düştü, zehirlendi, kalbi durdu gibi çelişkili bilgiler verilmesinin öldürülmüş olabileceği kuşkusunu artırdığını söyledi. Alkan, "Acımız çok büyük, ama bu ülkede askeriyede Kürt gençlerinin başına neler getirdiklerini çok iyi biliyoruz. Yeğenimin, saçlarından örnek aldık, bağımsız kurumlara otopsi yaptıracağız. Bu cinayetlerin arkası bitmiyor" dedi. Arkadaşlarının '04.30'da gördük sağlamdı' ifadelerine rağmen, askeri doktorun 'saat 03.00'te ölmüştü' ifadesi vermesinin de ayrıca bir çelişki olduğunu belirten hala Alkan, bu çelişkilerin bir şeyin üstünün örtülmeye çalıştığı kuşkusu doğurduğunu belirtti. Öte yandan cenazeyi almak için Adli Tıp önünde bulunan Alkan'ın birlikte askerlik yaptığı aynı mahalleden arkadaşı T.E ise sorulan soruları yanıtsız bıraktı. / DİHA