Kışanak: Basın özgürlüğü özgürlüklerin kaynağıdır

Kışanak: Basın özgürlüğü özgürlüklerin kaynağıdır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Özgür Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serdar Altan ve beraberindekileri kabulünde “Basın özgürlüğü, düşünce özgürlüğü özgürlüklerin kaynağıdır” dedi.

YÜKSEKOVA HABER

DİYARBAKIR - Özgür Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serdar Altan, Başkan Yardımcısı Sinan Sayan, Yönetim Kurulu Üyesi Pervin Yerlikaya, Genel Sekter Aydın Bolkan ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ı ziyaret ettiler.

Özgür Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serdar Altan, gazetecilerin sorunlarını, sıkıntılarını genel anlamda tartışabilecek kamuoyunda gündeme getirebilecek bir yapılandırmanın olmadığını belirterek, “Bu noktada sorun yaşıyoruz birçok gazeteci arkadaşımız halen cezaevinde, basın yayın kuruluşları baskı altında bu sona ermelidir” dedi. Altan, cemiyet olarak önemli çalışma yapma girişimlerinin olduğunu, bir yıl içerisinde yeni bir rapor hazırladıklarını ve o raporun Türkiye’de basın özgürlüğüne ışık tuttuğunu ifade ederek çalışmaları yoğunlaştırmak isteklerini söyledi. Altan, başkanları yeni görevlerinden dolayı tebrik etti.

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak da, konuklarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, “Eğer bu ülkede düşünce özgürlüğü yoksa, basın özgürlüğü yoksa hiçbirimiz özgür değiliz. Ne kendimizi ifade etmek hakkını kullanabiliriz, ne de haber alma hakkımızı kullanabiliriz. Basın özgürlüğü, düşünce özgürlüğü özgürlüklerin kaynağıdır” diye konuştu. Kışanak, “Basın Türkiye’de ne yazık ki en çok sorun yaşayan alanlardan birisidir” diyerek “Türkiye’de, bağımlı medya ilişkileri, yandaş medya ilişkileri ve güç odaklarına yaranmaya çalışan medya ilişkileri ne yazık ki bu onurlu meslek adına ciddi bir sorundur” şeklinde konuştu.

Özgür basın geleneğinin bir cemiyet olarak kendisini örgütlemesini son derece önemli bulduklarını ifade eden Kışanak, “Bu mesleğin onurunu koruma mücadelesidir” dedi. Kışanak şöyle devam etti: “Basın; toplumdaki eksikleri, yanlışları, problem alanlarını açığa çıkaran, tartışma sürdüren ve çözüm önerileri geliştiren önemli bir alandır. Biz basınla böyle bir ilişki kurmayı, bu kentte demokratik kültürün gelişmesi açısından son derece önemli görüyoruz. Basın görevlerini yerine getirebilme imkanlarına kavuşmalıdır. Tutuklu gazeteciler derhal serbest bırakılmalıdır, kalemler özgür olmalıdır, biz de bu özgürlük alanından yararlanarak yerel yönetimler olarak yerel demokrasiyi daha güçlü inşa edebiliriz. Sizin gösterecekleriniz, yaptıklarınız kesinlikle yerel yönetimlerin daha demokratik işleyişte ışık tutacaktır. Katkılarınıza, eleştirilerinize her zaman açık olacağımızı belirtmek istiyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.