Kırım’da bir okula bombalı saldırı: 18 ölü

Kırım’da bir okula bombalı saldırı: 18 ölü

Kırım'da bir okula bombalı saldırı gerçekleştirildi. 18 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişi yaralandığı patlamayı okulun öğrencisinin yaptığı açıkladı.

Kırım’da bir okula bombalı saldırı düzenlendi.

Saldırıda 18 kişi hayatını kaybederken, 50’den fazla kişi yaralandı. Rusya, patlamanın okulun kantinine yerleştirilen bir bombadan kaynakladığını duyurdu.

Okul müdürü ise silahlı kişilerin binaya girdiği, önlerine çıkan herkese ateş açtığını söyledi. Üzerinde patlayıcı bulunan saldırganlardan birinin okulun içinde üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiğini anlattı.

Ölenlerin çoğunun öğrenciler olduğu açıklanırken, Kırımlı yetkililer, saldırganın okulun öğrencilerinden biri olduğunu ve intihar ettiği belirtti. Rusya Soruşturma Komitesi ise yaptığı açıklamada saldırganın 18 yaşındaki bir öğrenci olduğunu söyledi.  Patlamanın ardından okul ve içindeki kreş boşaltılırken Kırım’da üç günlük yas ilan edildi.

Olayın ardından ilk yapılan açıklamalarda, patlamanın gaz sıkışması nedeniyle gerçekleştiği belirtilmişti. (Kaynak: Ntv)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.