Kırgızistan: Tacikistan ile çatışmalarda ölü sayısı 36’ya yükseldi

Kırgızistan: Tacikistan ile çatışmalarda ölü sayısı 36’ya yükseldi

Kırgızistan Sağlık Bakanlığı, Tacikistan sınırındaki çatışmalarda can kayıbının 36’ya ulaştığını duyurdu. İki ülke, 16 Eylül saat 16.00 itibarıyla ateşkes ilan etmişti.

Kırgızistan, sınır anlaşmazlığı nedeniyle Tacikistan ile çıkan çatışmalarda yaşamını yitirenlerin sayısının 36’ya yükseldiğini açıkladı. İki ülke arasında 14-16 Eylül günlerinde çatışma çıktı.

İki gün boyunca iki komşu, tankların, hava toplarının ve insansız hava araçlarının kullanıldığı çatışmalar nedeniyle birbirlerini suçladı.

Kırgız tarafı pazar günü yaptığı açıklamada 2 gün süren bu çatışmalarda ölenlerin sayısının 36’ya yükseldiğini, yaralı 129 kişinin tedavisinin ise sürdüğünü açıkladı. Kırgızistan çatışma alanlarına yakın bölgelerde yaşayan 137 bin kişinin de tahliye edildiğini duyurdu.

Tacikistan ise herhangi bir ölü ve yaralı sayısı açıklamadı, ancak uluslararası basın kuruluşları 39 kişinin yaşamını kaybettiğini belirtiyor.

Rusya’nın araya girmesi ile iki taraf arasında 16 Eylül’de ateşkes ilan edildi. Ancak taraflar halen karşılıklı olarak birbirlerini ateşkesi ihlal etmekle suçluyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.