Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriği kesildi

Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriği kesildi

Zamları protesto amacıyla elektrik faturasını ödemeyen CHP lideri, evinin elektriğinin kesildiğini duyurdu. Kılıçdaroğlu, bundan sonraki süreçle ilgili olarak bu akşam 21.00'de sosyal medyadan açıklama yapacağını duyurdu.

"Zamlar çekilene kadar elektrik faturamı ödemeyeceğim" diyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriği kesildi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu, "Eşimden az önce haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler. Buna maruz kalan milyonlar için çıktım bu yola. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir. Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir" dedi.

CHP lideri paylaştığı videoda ise şunları söyledi:

"Hepinizin malumu milletimiz çok zor günlerden geçiyor. Hanelerin belini büktüler. Enerjiye yapılan zamlar üç yılda yüzde 400'ü aştı. 'Geri çekin zamları' dedim, çekmediler. Oysa enerji temel bir insan hakkıdır, ekmek, su, hava gibidir. Hakkındır elektrik ey halk.

"Şimdi gelelim can alıcı soruya, 2021'de kaç abonenin elektriği kesildi? Toplam 3 milyon 349 bin 344 abonenin elektriği kesildi. 4 milyon abone. Kişi değil, abone. Dile kolay, kaç kişi olduğunu siz hesaplayın. Size çektirilen çileye bakın. Et ve Süt Kurumuna yatağa aç giren çocuklar için gitmiştim. Oysa çocuklar hem aç hem de elektriksiz giriyor yatağa.  

"Bu eşkıya düzenine karşı faturamı ödemeyeceğimi söyledim. Ödeyemeyeceğimden değil, ödeyebilirim ama bu nasip kısmet uğruna verilen kavgada yerimiz belli olsun istedim. Halil İbrahim sofrasına ben de oturmak istedim, ödemedim. Ödeyemeyenlerin sesi olmak istedim. Bundan sonraki süreci konuşmak üzere tüm halkımızı akşam 21.00 sularında ekranları başına davet ediyorum."

Elektrik zamlarında nasıl bu sürece gelindi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın'ın soru önergisinin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 2021 yılında faturalarını ödeyemeyen 3 milyon 449 bin 344 abonenin elektriğinin kesildiği bilgisini paylaşmıştı. Bakanlık ayrıca 1 milyon 93 bin 581 abonenin ise doğalgazının kapatıldığını belirtmişti. 

Akın'ın Bakanlığın verdiği yanıtlara dayanarak hazırladığı raporda doğalgaz ve elektrik kesintileriyle ilgili çıkan sonuçlar şöyle:

"Konut aboneleri için 2021 yılında her ay ortalama 27 milyon 853 bin fatura üretildi. Ocak ayı, geçici olarak elektrik kesintisi uygulanan mesken abone sayısının en fazla olduğu dönem oldu. Türkiye genelinde 2021 yılında toplam 2 milyon 776 bin 461 mesken abonesinin elektriği geçici olarak kesildi. 2021 yılı içerisinde elektrik kesintisi uygulanan ticarethane abone sayısı 597 bin 980 olurken, kesinti uygulanan sanayi abone sayısı 3 bin 277, kesinti uygulanan tarımsal sulama abone sayısı ise 71 bin 626 oldu. Buna göre, 2021 yılında elektrik kesintisi yaşanan bütün abonelerin sayısı toplamda 3 milyon 449 bin 344 olarak gerçekleşti."

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.