Kılıçdaroğlu'ndan öğrencilere: Faizli KYK borçlarını ödemeyin

Kılıçdaroğlu'ndan öğrencilere: Faizli KYK borçlarını ödemeyin

KYK kredisi alan öğrencilere seslenen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: "Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece ana para talep edilecek, o da iş bulduğunuzda."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) öğrenci kredisi alan enflasyon ve birlikte artan borçlara ilişkin açıklama yaptı.

Öğrencilerin artan faiz oranlarına sosyal medyadan tepki göstermesinin ardından Kılıçdaroğlu, gençlere seslendi ve "Gençlere sesleniyorum: Faizli KYK borçlarını ödemeyin! Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece ana para talep edilecek, o da iş bulduğunuzda” dedi.

Dört kat fazlasını ödeyecekler

Enflasyona endeksli olan borçların ani yükselişi çok sayıda öğrencinin tepkisini çekti. Sosyal medya gündeminin ilk sırasına oturan konuyla ilgili birçok paylaşım yapıldı.

Öğrencilerin paylaşımlarına göre; 12.915 TL kredi alan bir kişiden 53.823 TL; 32.415 TL kredi alan öğrencinin ise 100.488 TL geri ödemesi isteniyor.  

Borçlara tepki gösteren öğrenciler, devletten borçlarının silinmesini talep etti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.