Kılıçdaroğlu’ndan “Man Adası” sorusu: İspat ettik ne yapacaksın?

Kılıçdaroğlu’ndan “Man Adası” sorusu: İspat ettik ne yapacaksın?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: “İşçi, memur herkes vergi veriyor. Milyonlarca lira kazanan beş kuruş vergi vermiyor. Beş kuruş vergi vermeyenle de Erdoğan ailesinin akrabaları evlatları dayıları.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün partisinin grup toplantısında Man Adası davasına ilişkin açıklamada bulundu.

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının 'Man Adası'na para gönderdiği' iddiası dolayısıyla CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu aleyhinde üç ayrı davada verilen toplam 631 bin TL tazminat kararlarının tümünü bozmuştu.

Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Milyonlarca dolar gidip geliyor”

“Erdoğan ve ailesi neden bunu yapar? Milyonlarca dolar para gidip gelirken bunlarda vicdan ahlak var mı Allah aşkına ben bu soruyu sordum. Milyonlarca dolar gidip geliyor. Kendi ülkesine vergi vermemek için!

“Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetiyorsun, senin aile efradın bu devlete vergi vermemek için şirket kuruyor, parayı getiriyor burada vergi vermiyor.

“İşçi, memur herkes vergi veriyor. Milyonlarca lira kazanan beş kuruş vergi vermiyor. Beş kuruş vergi vermeyenle de Erdoğan ailesinin akrabaları evlatları dayıları.

“Şimdi ben AK Partili kardeşlerime seslenmek isterim. Sen vergi verirken, milyonlarca parayı getirip beş kuruş vergi vermemek ne demektir.  Bu bilen kişi bunu teşvik eden kişi de şu anda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturmaktadır.”

“Şimdi bunun üzerine tekrar dava açacak, sanacak ki ben korkacağım, kardeşim sen daha bu kardeşini tanımadın. Hiç kimsenin önünde geri adım atmadım, haklı olduğum sürece. Atmayız biz.”

“Bankaların resmi kayıtları”

“Değerli arkadaşlarım bunların tamamı bankaların resmi kayıtlarıdır demiştim. Hiç sağa sola kaçmaya gerek yok haysiyetli bir adamsan gereğini yapacaksın dedim. O da 'ispat edersen cumhurbaşkanlığını bırakırım' dedi.

“İspat ettik ne yapacaksın? Buna biliyorum 50 tane kılıf uyduracaklar. Havuz medyası yazıyor şöyledir böyledir. Ne yazarsanız yazın söylediklerimin tamamı doğrudur. Erdoğan beni tanımıyor hâlâ.

“Bir şey söylüyorsam mutlaka belgesini elimde tuttuktan sonra söylerim. Bir şey söylüyorsam yüzde 100 doğrudur. Dolayısıyla orada oturuyorsun millete söz verdin cumhurbaşkanlığını bırakacağım dedin. O zaman gereğini yap.” 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.