Kılıçdaroğlu'ndan 'HDP' tepkisi: Partilerin kapatılması sürecini bırakmak zorundayız

Kılıçdaroğlu'ndan 'HDP' tepkisi: Partilerin kapatılması sürecini bırakmak zorundayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuruya tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ İl Başkanlığı Açılışı Tekirdağ İl Başkanlığı açılışında yaptığı konuşmada, "Biz siyasi partilerin kapatılması ve sonlandırılması gibi bir süreci bırakmak zorundayız. İktidarda kalmak için her türlü numarayı çevirip, acaba nasıl iktidarda kalırımın yollarını arayanlar bu ülkenin demokrasisine katkı sağlayamazlar" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Halkın desteğini alan siyasi partiler yaşar, alamayanlar tarihin çöp sepetine atılırlar." diye konuştu.

'SİYASİ PARTİLERİN KAPATILMASI SÜRECİ BIRAKMAK ZORUNZAYIZ'

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şu şekilde oldu:

"Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Halkın desteğini alan siyasi partiler yaşar, alamayanlar tarihin çöp sepetine atılırlar. Dolayısıyla biz siyasi partilerin kapatılması ve sonlandırılması gibi bir süreci bırakmak zorundayız. İktidarda kalmak için her türlü numarayı çevirip, acaba nasıl iktidarda kalırımın yollarını arayanlar bu ülkenin demokrasisine katkı sağlayamazlar. Bizim partimiz de kapatıldı. Bizim eskiden Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda tüm illerde binalarımız vardı. Hepsine el konuldu. Ama biz demokrasi mücadelesinden vazgeçmedik. Demokrasiyi savunmak insan haklarını savunmak demektir. Demokrasiyi savunmak, özgürlüğü savunmak demektir. Demokrasiyi savunmak, insana saygı duymak demektir."

'HERKESİ KUCAKLAYARAK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ'

"Toplumun her kesimini kucaklayarak demokrasi için, herkesi kucaklayarak yolumuza devam etmek zorundayız. Ayrıştırmak, ayrıştırabilirler; bölmek, bölebilirler ama biz onları şiddetle reddedeceğiz. Sıradan bir parti değildir CHP. Sık sık tekrar ederim, CHP avukat bürolarında hazırlanan bir dilekçe ile kurulan bir parti değildir, savaş meydanlarında kurulan bir partidir. Sıradan bir parti değildir. Dünyanın en köklü partilerindendir, çünkü Cumhuriyet Hak Partisi çağın değişimine ayak uyduran bir partidir. Çağdaş uygarlığı yakalamak için mücadele eden bir partidir. Bakın Cumhuriyet tarihine yüzlerce binlerce parti kurmuştur, ayakta kalan kaç parti var? CHP bir lider partisi de değil, çağdaş demokrasiyi hedeflemiş bir kitle halkın partisidir. O nedenle tarihin yüklediği bir sorumluluk var bunun gereğini yapacağız toplumu aydınlatacağız. Kutuplaştırmadan kavga dilini kullanmadan, sorunu olan kim olursa olsun yanında olacağız. Bize oy versin ya da vermesin sorununu çözene kadar onun yanında olacağız."

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.