Kılıçdaroğlu'ndan 'göçmen planı' açıklaması: Yaptırmayacağız

Kılıçdaroğlu'ndan 'göçmen planı' açıklaması: Yaptırmayacağız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss'a ait olduğu iddia edilen ifadelere yönelik "Milletimiz müsterih olsun; Erdoğan bunu yapamaz, yaptırmayacağız" dedi.

İngiltere ile Türkiye arasındaki 'göçmen' tartışmasına yönelik CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklama geldi.

İngiliz Times gazetesinin iddiasına göre İngiltere'de Muhafazakâr Parti liderliği ve başbakanlık için yarışan Dışişleri Bakanı Liz Truss, yarışı kazanması halinde ülkeye yasa dışı yollarla giren göçmenleri Ruanda'ya sınır dışı etme programına Türkiye'yi de dahil etmek istediğini söyledi. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç ise iddiaya ilişkin bir soru üzerine "Türkiye herhangi bir ülkenin sığınmacı kampı veya sınır muhafızı olmayacak, üçüncü ülkelerin uluslararası yükümlülüklerini hiçbir şekilde devralmayacaktır" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu şunları kaydetti: "İngiltere Dışişleri Bakanı, Başbakan olursa Ruanda'nın yanı sıra Türkiye'ye de göçmen gönderilebileceğini söyledi. Erdoğan'ın dış güçler palavrasını artık bir kenara itelim. Batı böyle kullanışlı rejimleri sever. Milletimiz müsterih olsun; Erdoğan bunu yapamaz, yaptırmayacağız."

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.