Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Kendi ülkesinde insan parçalayanın önünde eğiliyor

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Kendi ülkesinde insan parçalayanın önünde eğiliyor

Kılıçdaroğlu, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el Suud ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüşen Erdoğan'a “Utan diyeceğim ama nafile” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cemal Kaşıkçı dosyasının Suudi Arabistan’a devredilmesinin ardından Kral Selman bin Abdülaziz El Suud’un davetiyle Cidde’ye giden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi. 

Kılıçdaroğlu, Gezi Davasındaki mahkumiyet kararlarını da hatırlatarak Erdoğan’a şöyle seslendi:

"Ülkesinde masum insanlara müebbet verdirir ve bunu havalimanında savunur. Sonra uçaktan iner, katille kucaklaşmaya gider koşa koşa. Kendi ülkesinde insan parçalayanın önünde eğilir, gözleri ona aşkla güler. İşte sen busun Erdoğan. Utan diyeceğim ama nafile."

Türkiye, Kaşıkçı cinayeti davasını devretmişti

Erdoğan'ın bu ziyareti Cemal Kaşıkçı cinayetinin Adalet Bakanlığı'nın da olumlu görüşüyle Suudi Arabistan'a devrinden yaklaşık üç hafta sonra gerçekleşti.

Cemal Kaşıkçı’dan, 2 Ekim 2018'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınmamıştı. Suudi Arabistan, 20 Ekim 2018'de Cemal Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldüğünü kabul etmişti.

ABD istihbaratının hazırladığı raporda ise, Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesini Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın onayladığı belirtilmiş, Cemal Kaşıkçı'yı öldüren Suudi infaz timini taşıyan iki özel uçağın, Veliaht Prensin el koyduğu bir şirkete ait olduğu ifade etmişti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.