Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye yanıt: Akıl alır gibi değil

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye yanıt: Akıl alır gibi değil

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli'nin Mansur Yavaş'ı hedef alan açıklamalarına ilişkin, "Neden böyle bir suçlama yapıldı akıl alır bir şey değil" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı hedef alan açıklamalarına yanıt verdi. Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Mansur Yavaş gerçekten de siyasi tartışmalardan uzak duran birisi. Neden böyle bir suçlama yapıldı akıl alır bir şey değil" ifadelerini kullandı.

'KENDİNİZİ AK PARTİ'NİN ALTINDA KONUMLANDIRMIŞSANIZ SİYASET ÜRETEMEZSİNİZ'

Ülkü Ocağı üyeleri tarafından yapıldığı iddia edilen saldırıyla gündeme gelen Alparslan Türkeş'i anma toplantısıyla ilgili Yavaş'ı işaret ederek "Mansur Beyin elinin altında geliştiği kanaati hakim. Bundan sonra Mansur Bey dikkat etsin, artık kendisinin arkasında bir ülkücü nefes vardır" diyen Bahçeli'nin açıklamalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Sayın Bahçeli uzun yıllardır siyaset sahnesinde. Böyle bir olayı araştırmadan, soruşturmadan Mansur Yavaş'ı suçlaması doğru değil. Mansur Yavaş gerçekten de siyasi tartışmalardan uzak duran birisi. Neden böyle bir suçlama yapıldı akıl alır bir şey değil. Türkeş'in anma töreni sırasında böyle bir baskın yapılıyor. Bunu halkımızın bilmesini isterim. Bahçeli'nin yapması gereken bunu yapanları eleştirmesiydi. 'Bunu yapanları partide tutmayacağım ve atacağım' demesi lazımdı. Siz kendinizi AK Parti'nin altında konumlandırmışsanız artık siyaset üretemezsiniz,"

'ZAM YAPILMAYAN HİÇBİR ŞEY YOK'

"Erdoğan faizden şikayet ediyor ama enflasyonu onu bağlıyor" diyen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Faiz sebep, enflasyon neticedir" sözlerini değerlendirdi:
"Erdoğan faizden şikayet ediyor ama enflasyonu onu bağlıyor. Aslında gelir dağılımındaki adaletsizliğin birinci amiri enflasyondur. Her şeye zam yapıldı. Bu kadar zammın nedeni nedir? Faiz midir? Biz faizi savunmuyoruz ama nereden inecek faiz? Siz, esnafın, çiftçinin, banka kredilerinin faizini indirdiniz mi? Hayır. Gelir dağılımında olağanüstü bir dengesizlik var. Zam yapılmayan hiçbir şey yok.

'FATURA SOKAKTAKİ VATANDAŞA ÇIKIYOR'

Başkana, 'Merkez Bankası'nın bağımsızlığına özen gösterin. Bu kurumun kendi kültürü vardır, liyakat vardır' dedim. Şimdi bunu yerle bir ettiler. Devlet kurumlarının içini çürüttüler. Başkan bana bağımsız olduğunu söyledi ama bağımsız olmadığını biliyorum. Sokaktan geçen bir vatandaşa soralım bağımsız olmadığını söyler. Faiz inecek, çıkacak Erdoğan karar alıyor. Fatura sokaktaki vatandaşa çıkıyor.

''ŞEREFSİZ' DİYE TANIMLADIĞI BİRİYLE NASIL TOKALAŞIR'

CHP lideri, BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan'ın Türkiye ziyaretine ilişkin ise, "Nasıl oldu da Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı 'şerefsiz' diye tanımladığı biriyle tokalaştı?" ifadelerini kullandı:

"Birleşik Arap Emirlikleri (Veliaht Prensi) neden geliyor? Hani bunlar 15 Temmuz'u planlamışlardı? Düne kadar bunlar kötüydü, darbe girişimine destek vermişleri, ne oldu birden bire? 10 milyar dolar para getireceklermiş. Neymiş bu para? Tank Palet için 'satma biz 50 milyon dolar buluruz' demiştim. ASELSAN'ı, HAVELSAN'ı, ROKETSAN'ı alacaklar diye haberler çıktı, gazetelerde yayımlandı. Bekledim bir açıklama. Ne MSB'den, ne de Erdoğan'dan bir açıklama gelmedi. Öyle olunca ben mecburen, 'Bunları satarsanız sizin burnunuzdan fitil fitil getiririm' dedim. Getiririm de böyle bir rezalet olamaz."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.