Kılıçdaroğlu'ndan 9 maddelik 'ekonomik buhrandan kısa süreli çıkış' listesi

Kılıçdaroğlu'ndan 9 maddelik 'ekonomik buhrandan kısa süreli çıkış' listesi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'te düzenlediği grup toplantısında gündeme ilişkin konuştu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "ekonomik buhrandan kısa süreli çıkış" için 9 maddelik bir yapılacaklar listesi açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'te düzenlediği grup toplantısında gündeme ilişkin konuştu. Toplantı kadın vekillerin "Susmuyoruz, korkmuyoruz" sloganlarıyla başladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Zaten kadınların bir şeyden korkması söz konusu olamaz" dedi. İstanbul Sözleşmesi'nin maddelerini tek tek okuyan Kılıçdaroğlu, "Bütün kadınların huzurunda Erdoğan'a soruyorum; bu maddelerin nesine karşısın?" diye sordu.

"Türkiye'yi aydınlığa çıkarmak namus borcudur" diyen Kılıçdaroğlu, "Öyle bir noktaya geldik ki, akşam yatarken yarın sabah ne olacağını bilmiyoruz. Sabah kalktığımızda hangi kabusa uyanacağımızı da bilmiyoruz" şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, AKP-MHP ittifakına yönelik de, "Cumhur ittifakı yok, koltuk ittifakı var" dedi.

GERGERLİOĞLU'NUN VEKİLLİĞİNİN DÜŞÜRÜLMESİ

Kılıçdaroğlu, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesine, "Yıldırım hızıyla vekilliği düşürülüyor. Bu hangi adalet?" sözleriyle tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, iktidara, "Bu haksızlığı nasıl sineye çekiyorsunuz siz?" diye sordu.

HDP'NİN KAPATILMASI İSTEMİYLE HAZIRLANAN İDDİANAME

HDP'nin kapatılması istemiyle hazırlanan iddianamaye de değinen Kılıçdaroğlu, "Demokrasilerde parti kapatmak doğru değildir. bir parti milletten destek almazsa zaten tarihin çöp sepetine gider" dedi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla feshedilmesine sert sözlerle tepki gösterdi. "Kendisinin imzaladığı, yürürlüğe koyduğu bir sözleşme için 'ben feshettim' diyor. Kime danıştın, kime sordun? Bu ülkenin kadınlarına sordun mu? Bu kadınların nasıl şiddete uğradığını sen biliyor musun?" diye soran Kılıçdaroğlu, "42 milyon kadına ihanet edeni gayet iyi biliyor ve öğreniyoruz" şeklinde konuştu.

'BÖYLE BİR ANLAYIŞ ORTA ÇAĞ'DA BİLE YOKTUR'

"Sözleşmeyi neye göre feshediyorsun?" diye soran Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"'Ben zorbayım, ben despotum, istediğim kişiye hak veririm, istediğim kişiden hakkını alırım.' Böyle bir anlayış Orta Çağ'da bile yoktur. En çok itiraz etmesi gereken kişi Meclis Başkanıdır. Meclis'in iradesi gaspedilmiştir. 600 milletvekilinin arkasında milletin oyu var. Koltuğu zorbalıkla koruyanların sonu kötü olur. Kadınların oylarıyla, o zorba oradan demokratik yollarla indirilecektir. Adım gibi biliyorum, o zorbayı oradan indireceksiniz. Kimse kadınların önünde takoz olmayacak."

'O KADININ GÜNAHI SARAY'DA OTURANIN BOYNUNADIR'

Dün Antalya'da cezaevinden izinli çıkan bir erkeğin boşanma aşamasında olduğu kadını öldürdüğünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Daha dün hapisten çıkan adam, karısını öldürdü. O kadının günahı Saray'da oturanın boynundadır" dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.