Kılıçdaroğlu’na tazminat davasının ardından hapis talebi

Kılıçdaroğlu’na tazminat davasının ardından hapis talebi

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun "Sözde Cumhurbaşkanı" ifadeleri nedeniyle açılan 1 milyon liralık tazminat davasının ardından, "Cumhurbaşkanına hakaret" gerekçesiyle de 4 yıla kadar hapsi istendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yasama dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis’e gönderilen son fezlekesinin içeriği belli oldu. Kılıçdaroğlu’nun "Sözde Cumhurbaşkanı" ifadeleri nedeniyle açılan hakaret davasında 4 yıla kadar hapis istenirken, belli haklardan da yoksun bırakılması talep edildi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla CHP Genel Merkezi’nde yaptığı basın toplantısında "Basın İlan Kurumu bir anlamda 'basın infaz kurumuna' dönüşüyorsa oturup düşünmemiz gerekiyor. Nasıl bir demokrasi ve nasıl bir medya yaratmak istiyorlar? Yine 2020 yılında Türkiye'de bir ülkenin sözde Cumhurbaşkanı bir gazeteyi doğrudan hedef gösterip 'Ben o gazeteyi okumuyorum siz de satın almayıp okumayın' diye çağrı yapıyorsa orada medya üzerindeki vesayeti ve baskıyı bir düşünün" ifadelerini kullanmıştı.

SUÇ DUYURUSU 6 AY SONRA DAVAYA DÖNÜŞTÜ

Kılıçdaroğlu’nun bu ifadeleri üzerine Erdoğan’ın avukatı tarafından, "Cumhurbaşkanının onur, şeref ve saygınlığının ihlal edildiği ve kişilik haklarının ağır bir şekilde zedelendiği” gerekçesiyle Ankara Asliye Hukuk Mahkemesinde 1 milyon liralık manevi tazminat davası açıldı. Erdoğan’ın avukatları bu ifadelerle ilgili Türk Ceza Kanunu'nun 299. maddesinde düzenlenen "Cumhurbaşkanına hakaret" suçu kapsamında da Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Bu suç duyurusu da 6 ay sonra davaya dönüştü. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan dava dosyası yasama dokunulmazlığının kaldırılması için 6 ay sonra Meclis’e gönderildi.

Bu hafta Meclis Başkanlığı’nca Karma Komisyon’a sevk edilen fezlekeye göre CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istenen dava açıldı. Davada ayrıca Kılıçdaroğlu’nun TCK’nın 53/1-2 maddeleri uyarıca velayet hakkından memuriyete belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılması istendi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.